Skip to main content

1e Themasessie Waal- en Dolfijnstraat levert veel informatie op

By 15 september 2021Nieuws

Na een succesvolle start van het particpatietraject voor de nieuwbouw van de Waal-en Dolfijstraat vorige week donderdag was gisteravond de eerste themasessie avond. Woningbedrijf Velsen en de gemeente gingen dieper in op het thema samen wonen en verkeer&parkeren. De sessie werd gehouden in een woning in de flat aan de Waalstraat. Bij een aantal aanwezigen kwamen er warme herinneringen terug aan het huis waarin ze woonden in deze straat, en waar ze graag ooit weer willen terugkeren als het vernieuwd is.

De avond stond in het teken van samen wonen in het complex en over verkeer&parkeren. De deelnemers werd gevraagd om mee te denken over hun gevoel van samen wonen en thuiskomen. Er kwamen enorm veel goede ideeën langs voor het nieuwe gebouw aan de Waalstraat en Dolfijnstraat. Zo zei een van de deelnemers: “Een complex met allerlei mensen – jongeren en ouderen, gezin en alleenstaand – waar je je hele leven kan wonen met elkaar: dat lijkt me ideaal.”

Volgende themasessie: 21 september

Volgende week dinsdag staat de volgende themasessie gepland. Dan wordt er gesproken over samenleven in de buurt en beeld & uitstraling van de nieuwe gebouwen. Er is nog ruimte voor extra deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden door een mailtje te sturen naar waaldolfijn@wbvelsen.nl