Skip to main content

269 portiekwoningen in de Planetenbuurt krijgen een flinke verduurzamingsingreep

By 8 juli 2022Nieuws

Woningbedrijf Velsen stoomt door. In 2023 zijn 269 woningen aan de Planetenweg e.o. aan de beurt. De voorbereidingen zijn in volle gang. Huurders zijn geïnformeerd. En de verwachting is dat in het voorjaar van 2023 gestart wordt met de werkzaamheden.

Totaalaanpak

Belangrijk voor deze woningen is dat ze een warme jas krijgen. Daarom isoleren we de zoldervloer, de gevels en de begane grondvloer. Ook worden de buitenkozijnen vernieuwd. Daarnaast knappen we de badkamer, keuken en het toilet op bij woningen waar dat niet recent gedaan is. En er komt een aansluiting voor elektrisch koken. Na de uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen veilig, goed geïsoleerd en tochtvrij. De woningen gaan van energielabel F/G naar gemiddeld A/B.

Selectieprocedure

Voor dit project heeft Woningbedrijf Velsen het anders aangepakt. Een selectie van aannemers kreeg veel vrijheid om zichzelf te presenteren. Met slechts een aantal voorwaarden werd de markt uitgedaagd om met het beste idee en plan te komen. De Huurdersraad en bewonerscommissie waren nauw betrokken bij het selectieproces.

Uitvoering

Heembouw is de aannemer die het project gaat uitvoeren. Hun plan wordt eerst door de bewonerscommissie goed bekeken. Dit is een belangrijk onderdeel in de nieuwe aanpak van Woningbedrijf Velsen. De samenwerking met de Huurdersraad en de bewonerscommissie zorgt ervoor dat er draagvlak is bij de huurders.

Duurzaamheid

Door het verbeteren van de buitenisolatie, dak, gevel en vloer, verbetert de energieprestatie. De bewoners gaan flink op hun gasverbruik besparen. Naast besparing is bewustwording ook heel belangrijk. Heembouw zet voor dit project een energiecoach in die bij bewoners langsgaat om advies te geven over energiebesparing.