Skip to main content

Wat doet een medewerker bedrijfsbureau eigenlijk?

We vroegen het aan Brandy Vermeer.

Brandy is in oktober 2020 begonnen bij Woningbedrijf Velsen op de klantenserviceafdeling en heeft onlangs een interne overstap gemaakt naar het bedrijfsbureau.

Hoe kwam je bij woningbedrijf Velsen terecht?

Ik zag de vacature op ons intranet voorbijkomen en raakte meteen enthousiast. Na het lezen ervan heb ik direct gesolliciteerd. Wat mij zo aansprak aan deze functie, is de mogelijkheid om de data op orde te brengen. We kennen allemaal de uitdagingen van onbetrouwbare, onbruikbare of onjuiste data. Ik dacht bij mezelf: “Hier wil ik aan bijdragen!” en heb daarom meteen mijn sollicitatie verstuurd.

Hoe heb je de overgang gemaakt naar je nieuwe interne functie?

Het dagelijks onderhoud vond ik erg leuk, en dat vind ik eigenlijk ook nog steeds. Maar de uitdaging om de data op orde te krijgen heeft een vuurtje in mij aangewakkerd. Ik wilde mij hier helemaal voor inzetten en heb hierdoor de overweging kunnen maken om naar de afdeling bedrijfsbureau te gaan.

Ik dacht bij mezelf: "Hier wil ik aan bijdragen!" en heb daarom meteen mijn sollicitatie verstuurd.

Brandy VermeerMedewerker bedrijfsbureau

Wat is typisch aan Woningbedrijf Velsen?

Dienstverlenend en altijd in ontwikkeling. Genoeg ruimte voor uitdaging.

Wat maakt jouw werk leuk?

Het analyseren van gegevens, het opsporen van afwijkingen, het achterhalen van de oorzaken van deze afwijkingen, het corrigeren ervan en het voorkomen van herhaling in de toekomst.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Eerst natuurlijk een kopje koffie. Daarna overleggen met collega’s. Waar zijn we naar op zoek? Hoe gaan we bepaalde gegevens onderzoeken? Waar komen bepaalde afwijkingen vandaan? Hoe trekken we deze recht en wat hebben we daarvoor nodig?