Skip to main content

Vacature Controller

Als controller sta je in het hart van Woningbedrijf Velsen. Samen met jouw collega’s zorg jij voor verbeteringen die een merkbaar effect hebben op onze organisatie. Daarnaast werk jij graag voor een organisatie met een sterk maatschappelijk belang. Spreekt dit jou aan? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Binnen ons team hebben wij ruimte voor een:

Controller (28-36 uur)

Wat ga je doen als controller?
Je houdt je in deze brede rol bezig met actualiteiten binnen de corporatiesector, risicomanagement en interne controles. Of het nu de Woningwet is, afspraken van het coalitieakkoord of ontwikkelingen die door brancheorganisatie Aedes gepresenteerd worden, jij bent degene die dit analyseert en omzet in scenario’s met als doel verbetering van de prestaties van onze mooie organisatie.

Een greep uit jouw dagelijkse werkzaamheden

 • Volgen van actuele ontwikkelingen rondom de administratieve wet- en regelgeving en fiscaliteit en daarop acteren in het belang van onze organisatie;
 • Voortgangs- en eindrapportages van projecten en bewaken van de projectbudgetten.
 • Opstellen van de commerciële- en fiscale jaarrekening
 • Het uitvoeren van tweedelijns controles, deze rapporteren en komen tot adviezen voor optimale processen
 • Helpt bij het ontwikkelen van risicomanagement.
 • Opstellen van liquiditeitsoverzichten, aantrekken van nieuwe financieringen of het herzien van een spread.

Het team

Het team Financiën & Control is verantwoordelijk voor de financiële administratie, servicekosten en de samenstelling van de jaarrekening, de begroting en de tussentijdse rapportages. Het team bestaat uit 8 medewerkers

Wij zoeken mensen woningbedrijf Velsen
Wij-zoeken-mensen-woningbedrijf-Velsen-3-300x286

Wat breng jij mee?

Om de functie van controller goed uit te kunnen oefenen beschik je over minimaal 3 jaar ervaring als controller. Dat betekent dat je kennis hebt van relevante wet- en regelgeving, interne controle, P&C-cyclus etc. Mooie extra’s vinden wij:

 • Kennis van fiscaliteiten of treasury
 • Kennis van projectcontrol
 • Kennis van de corporatiesector

Minstens zo belangrijk als je ervaring en kennis zijn je persoonlijke vaardigheden. Binnen onze organisatie waarderen we initiatief, accuratesse en daadkracht. Verder leg je makkelijk contact met collega’s uit de diverse afdelingen en adviseer je vanuit je brede interesse graag op strategisch niveau.

Wat bieden wij?

Woningbedrijf Velsen biedt jou bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen. De vacature is voor 28-36 uur (laten we samen kijken wat past). Het salaris is conform de cao Woondiensten. De functie van controller wordt gewaardeerd in schaal J met een bruto maandsalaris van € 3.763,- met een doorgroei naar € 5.083,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur.

Naast het salaris bieden wij jou

 • Een dynamische organisatie waar eigen inbreng wordt gewaardeerd;
 • Een goede pensioenregeling
 • Veel aandacht en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en bijbehorend persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Hoe nu verder?

 • Ben jij enthousiast geworden en kun jij je helemaal vinden in bovenstaand profiel? Mail dan je motivatie en CV naar Sven Nijssen onder vermelding van de functie;
 • Voor vragen kun je terecht bij Sven Nijssen, Recruiter:  s.nijssen@wbvelsen.nl / 06 57 33 87 07
 • We vragen referenties en een VOG-verklaring.

Overige vacatures

Klik op dit plaatje om de overige vacatures te bekijken

Meer informatie over WBV

Klik op de afbeelding om meer te lezen over Woningbedrijf Velsen

Meer informatie over de woonkernen van Woningbedrijf Velsen :

Santpoort-Zuid

Wij verhuren 72 appartementen verdeeld over drie complexen met ieder 24 woningen dwars gelegen op de Van den Bergh Van Eysingaplantsoen. De appartementen in deze portiek-etageflats, zonder lift, zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het zijn voornamelijk 3- en 4 kamerappartementen en enkele 2-kamer appartementen.

Santpoort-Zuid heeft een dorps karakter en heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een populair villadorp aan de duinrand. Santpoort Zuid ligt aan de spoorlijn tussen Santpoort Noord en Bloemendaal en heeft zelf ook een station. Het heeft goede verbindingen met de gemeentes in de omgeving en is per auto makkelijk bereikbaar.

Santpoort-Noord

Wij verhuren hier 110 eengezinswoningen, 108 appartementen zonder lift en 69 appartementen die wel over een lift beschikken. De eengezinswoningen liggen in de West-Indische buurt (deels verkocht) en in de Hyacintenstraat e.o. (deels verkocht). De appartementen zijn te vinden aan het Burg. Weertsplantsoen. In Santpoort-Noord bezitten wij ook 40 garages.

Het gebied Santpoort-Noord, ligt tussen de rijksweg A 208 in het oosten, de Santpoortse dreef in het, noorden en afbuigend naar het westen. In het zuiden het Burg. Rijkenspark. Santpoort-Noord heeft een station. Door het dorpse karakter is dit gebied zeer populair binnen de gemeente Velsen. Voor medische voorzieningen zijn de inwoners aangewezen op Haarlem-Noord.

Stadspark

Dit gebied ligt tussen de Lange Nieuwstraat en de Planetenweg. De bebouwing ligt rondom een parkachtig gebied. Onze woningen liggen aan: Moerbergplantsoen, Gijzenveltplantsoen, Grahamstraat, Radarstraat, Dolfijnstraat, Waalstraat en Radarstraat. In het gebied wonen veel 1-2 persoonshuishoudens en kleine gezinnen. In De Meteoor (Radarstraat) wonen senioren.

Aantal woningen: 6 portiek/etagewoningen met lift en 462 zonder.

Driehuis

In Driehuis bezit Woningbedrijf Velsen alleen verzorgingshuis Huis ter Hagen (gehuurd door Zorgbalans) met 18 inpandige aanleunwoningen. De verhuur van deze woningen gaat via Wonen in Velsen.
Voor informatie over de indicatie voor een plek in het verzorgingshuis kunt u bij Zorgbalans terecht.

Driehuis ligt tussen IJmuiden en Santpoort-Noord, ten noord-westen van de spoorlijn richting Beverwijk. Deze kern is bekend door onder andere het oudste crematorium Westerveld.

IJmuiden-Zuid

IJmuiden-Zuid wordt begrensd door De Noostraat/Lange Nieuwstraat, de Heerenduinweg en voormalig spoor met Driehuis/IJmuiden. In dit deel van IJmuiden bezitten wij diverse portiek/etagecomplexen. Daarnaast eengezinswoningen in de sociale huur en de markthuur (aantal 15). In de Rivierenbuurt is een deel van de woningen verkocht. De appartementen in de Fidelishof worden, als ze leeg komen,

te koop aangeboden.

De verdeling is als volgt: 476 eengezinswoningen, 831 portiek/etagewoningen zonder lift en 47 met lift.

Velsen-Zuid

Velsen Zuid is gelegen tussen het Noordzeekanaal in het noorden, het tracé van de Velsertunnel in het oosten en de Parkweg in het westen en in het verlengde hiervan de Amsterdamseweg in het zuiden. Onze woningen in Meershoef en De Ticht zijn exclusief bestemd voor senioren.

Aantal woningen: 50 portiek/etagewoningen met lift en 13 zonder.

Zee- en Duinwijk

Het gebied Zee- en Duinwijk ligt ten westen van het Stadspark. In het zuiden begrensd door Heerenduinweg en in het noorden door Havenkade, Dokweg. Veel verschillende soorten woningen met veel variatie in de bouw: portiek/etagewoningen, galerijflats, eengezinswoningen en maisonnettes.

Onze woningen: 167 eengezinswoningen, 1537 etagewoningen met lift en 720 zonder.

Velserbroek

In Velserbroek verhuren wij 82 eengezinswoningen. Bijna allemaal in de sociale huur. Daarnaast verhuren wij enkele appartementen aan Stichting Philadelphia met op de begane grond een kinderdagverblijf.

Deze VINEX-locatie die in de jaren tachtig is ontwikkeld, ligt ten westen van rijksweg A 208.

 

Velsen-Noord

Ons bezit bestaat uit meanderende portieketage bouw aan de Gildenlaan en de Schulpweg, zowel gelijkvloers als maisonnettes. Aan het Breesaperhof staat laagbouw bestaande uit twee lagen. Ook aan de Ladderbeekstraat staat laagbouw. De woningen aan de Doelmanstraat zijn bestemt voor senioren. Al ons bezit is geconcentreerd rond het Breesaperhof. In het totaal zijn het 444 woningen. Dat zijn 434 portiek etagewoningen zonder lift, 7 met lift en 3 eengezinswoningen.

Velsen-Noord wordt begrensd door de Tata/Corus excursietrein, de Velsertunnelweg, het Noordzeekanaal en de Wenckebachstraat. Het gebied zit ingeklemd door industrie. Hoewel Velsen-Noord deel uitmaakt van de gemeente Velsen zijn de voorzieningen in Beverwijk dichterbij.

IJmuiden-Noord

IJmuiden is de grootste woonkern van de gemeente Velsen en dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. IJmuiden heeft veel voorzieningen, zoals de winkelstraat de Lange Nieuwstraat, een zwembad, twee theaters, sportparken, een goede busverbinding etc. Het centrum ligt in IJmuiden Oost, met het door Dudok ontworpen stadhuis. IJmuiden is een van de zeven woonkernen van Velsen, en telt zelf weer vier wijken met onderscheiden buurten. De wijken zijn Oud-IJmuiden, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid en Zee- en Duinwijk.

Aantal woningen
eengezinswoningen in de sociale huur: voor gezinnen 208, voor senioren 16
portiek/etage met lift: voor senioren 20
portiek/etage zonder lift: voor gezinnen 39, voor senioren 140, voor 1/2 persoonshuishoudens 303
In deze wijk zijn 25 markthuurwoningen beschikbaar: 2 eengezinswoningen en 23 appartementen met lift voor senioren

Woningbezit