Skip to main content

De kwaliteit van corporatiewoningen moet beter

By 21 september 2021Nieuws

In het RTL-nieuws van afgelopen vrijdag is een onderzoek naar de kwaliteit van corporatiewoningen gepubliceerd. Ruim 80.000 woningen in Nederland zijn er slecht aan toe. Ook veel woningen van Woningbedrijf Velsen hebben flinke aandacht nodig. Daar is de corporatie zich van bewust.

De uitdagingen van Woningbedrijf Velsen zijn groot, maar er worden flinke stappen gezet. Het tempo wordt opgeschroefd. Een groot deel van het woningbezit bestaat uit woningen van net na de oorlog. Deze na-oorlogse woningen zijn op hetzelfde moment allemaal toe aan groot onderhoud dan wel sloop-nieuwbouw. Een enorme opgave die naast verduurzaming de hoogste prioriteit heeft. Er wordt hard gewerkt om de komende jaren achterstallig onderhoud in te halen en groot onderhoud te versnellen.

Daarnaast wordt er samen met de gemeente opgetrokken in het gebiedsvisieplan van Pont tot Park waarbij het hele centrum van IJmuiden aangepakt wordt. Het eerste grote sloop-nieuwbouw project is de Waal- en Dolfijnstraat waar inmiddels gestart is met een participatietraject. Samen met gemeente, stakeholders, betrokkenen, bewoners en omwonenden bespreken we de woondromen. Zo komen we dichterbij een toekomst waar iedereen een plekje heeft en huurders goed, comfortabel en betaalbaar wonen.