Skip to main content

Geen jaarlijkse huurverhoging in 2021

By 9 maart 2021april 8th, 2021Nieuws

Normaal gesproken voeren we op 1 juli van elk jaar we de jaarlijks huurverhoging door. Voor 1 mei ontving u daar altijd een brief over van Woningbedrijf Velsen.

Het kabinet besloot dat de huren voor alle sociale huurwoningen in Nederland dit jaar niet worden verhoogd op 1 juli 2021. Dat heeft demissionair minister Kajsa Ollongren besloten na een oproep van de Tweede Kamer. Huurders van sociale huurwoningen krijgen dit jaar geen huurverhoging. Dit geldt dus ook voor alle huurders van Woningbedrijf Velsen. Ook de inkomensafhankelijke huurverhoging wordt niet doorgevoerd op 1 juli. Dat betekent dat u per 1 juli 2021 geen huuraanpassing krijgt.

Welke huren en kosten passen we wel aan per 1 juli 2021
De huren van ons bedrijfsonroerendgoed en de garages passen we wel aan per 1 juli 2021.
Ook de voorschotten van de servicekosten passen we wel aan per 1 juli. Uiterlijk 1 mei ontvangt u de brief met de nieuwe voorschotten.

Eenmalige huurverlaging
De Tweede Kamer ging eind 2020 akkoord met de wet Eenmalige Huurverlaging 2021. Heeft u al sinds 2019 een laag inkomen en een hoge basishuur? Dan komt u automatisch in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging 2021. In maart ontvangt u een brief van ons als u hiervoor in aanmerking komt. Lees hier alles over de éénmalige huurverlaging 2021.

Maatwerk
Wij zetten ons nu en in de toekomst in om huurders met financiële problemen te helpen. Dit doen we met maatwerk. Zo hielpen we het afgelopen jaar huurders die vanwege corona betalingsproblemen kregen. Heeft u betalingsproblemen door de coronacrisis? Of door een andere oorzaak? Neem contact op met onze afdeling huurincasso. U bereikt hen via telefoonnummer 0255-566 566 of via een mail huurincasso@wbvelsen.nl