Skip to main content

In memoriam

By 9 april 2020Nieuws

Afgelopen maandag bereikte ons het droevige bericht dat Gertjan Huijbens zondag 5 april is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wij zullen hem herinneren als iemand die zich jarenlang heeft ingezet voor de leefbaarheid in de wijken van Velsen.Gertjan Huijbens stond samen met Steef Hammerstein (namens Telstar) en ik (namens Woningbedrijf Velsen) aan de basis van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk. Met als motto: “kijk naar de kansen, niet naar de beperkingen”.Steef Hammerstein en ik werden geïnspireerd door FC Twente en brachten het concept van het latere Telstar Thuis in de Wijk naar Velsen. In 2011 vroeg Woningbedrijf Velsen Gertjan om als kwartiermaker de maatschappelijke stichting op te richten. Binnen een half jaar was dit een feit.

Gertjan werd daarna projectleider voor Telstar Thuis in de Wijk met waardevolle programma’s zoals Playing for Succes, met taal- en rekenlessen voor kinderen. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer projecten en activiteiten bij die veel hebben betekend voor de leefbaarheid in de wijken van Velsen. Meedoen in de samenleving, onderling respect, educatie en een gezonde levensstijl waren – en zijn – belangrijke uitgangspunten.

Natuurlijk kon dit uitsluitend gerealiseerd worden met de inzet van velen. Gertjan verbond met grote betrokkenheid en natuurlijke flair jongeren, ondernemers, bewonerscommissies, wijkplatforms, politiek en burgers.

Wij zijn Gertjan dankbaar voor zijn bijdrage aan de gemeenschap van Velsen en de leefbaarheid in de wijken in het bijzonder. Wij zullen hem enorm missen.

namens Woningbedrijf Velsen, Jan Hinloopen