Skip to main content

Leerlinge Vellesan College neemt stokje over van directeur-bestuurder Tamar Hagbi

By 1 juni 2023juni 2nd, 2023Nieuws

Op 1 juni neemt een VMBO-leerlinge het stokje voor 1 dag over van directeur-bestuurder Tamar Hagbi. Ieder jaar organiseert JINC het jaarlijkse evenement JINC Baas van Morgen waarbij de top van toonaangevende Nederlandse organisaties haar stoel afstaat aan een leerling die opgroeit in een omgeving met sociaaleconomische achterstand.

Ruim 600 jongeren krijgen tijdens JINC Baas van Morgen de leiding over een organisatie. Leerlingen tussen de 10 en 16 jaar zwaaien de scepter bij onder andere Vodafone, Ziggo, het Concertgebouw en de KNVB en zo ook bij Woningbedrijf Velsen. Het is een feestelijk evenement voor jongeren die via hun eigen netwerk weinig tot geen toegang hebben tot (de top van) deze organisaties. Tamar: “JINC Baas van morgen stelt ons in de gelegenheid om een nieuwe generatie kennis te laten maken met een prachtige sector waarin we hard werken aan betaalbare volkshuisvesting voor iedereen die dat nodig heeft. Welkom Kyra!”

Visie op vraagstuk
De Baas van morgen die Woningbedrijf Velsen mag ontvangen is de derdejaars leerlinge Kyra Houweling van het Vellesan College. Zij wordt opgehaald van school, krijgt een rondleiding, schuift aan bij vergaderingen en gaat samen met een collega op pad om een huurcontract ondertekenen. Daarnaast geeft Kyra haar visie op een vraagstuk dat ze vooraf samen met Tamar bespreekt.

Kruiwagen
JINC-directeur Daniël Roos: “We weten dat de leerlingen veel leren van deze dag. Ook geeft het meelopen een enorme boost aan hun zelfvertrouwen. En minstens zo belangrijk: ze komen op een veilige, laagdrempelige manier letterlijk en figuurlijk buiten hun comfort zone. Zoeken de leerlingen een stageplek, advies of begeleiding bij een baan? Dan hebben ze na deze onvergetelijke dag het telefoonnummer van een invloedrijke kruiwagen op zak”.

Meer informatie over JINC Baas van Morgen

Bron foto’s Kyra en Tamar met man op achtergrond en foto Kyra alleen: Toussaint Kluiters