Skip to main content

Lorentzstraat

De Lorentzstraat wordt duurzamer, comfortabeler en veiliger

58 appartementen aan de Lorentzstraat worden grondig onder handen genomen en gaan naar een gemiddeld energielabel A.

De uitvoerende werkzaamheden worden gedaan door Ooijevaar – bevlogen bouwers.

Wat gaan we doen?

We vervangen de buitenkozijnen aan de straatzijde en de kozijnen aan de galerijkant worden opgeknapt. Ook vervangen we alle hekwerken aan zowel de balkonkant als de galerijkant. Er komen mooie hardglazen gevelschermen. Het voegwerk wordt vervangen en er komt nieuwe dakbedekking.

De gaskachels en de elektrische boilers worden vervangen door centrale verwarming. Er komt een eigen meter zodat warmteverbruik individueel afgerekend wordt. De gasaansluiting in de woning verdwijnt. Koken gaat elektrisch. Bewoners krijgen een kooktoestel en een pannenset.

Om het stroomverbruik terug te brengen, plaatsen we op het dak voor elk appartement 2 zonnepanelen.

Het binnenterrein wordt afgesloten voor onbevoegden zodat alleen de huurders van dit complex hier kunnen parkeren. Ook maken we het binnenterrein gezelliger met planten en bankjes. Hoe dit wordt, gaan we samen verder invullen.

Het hele complex krijgt een mooie nieuwe uitstraling, dit geldt ook voor de entree en de algemene ruimtes. Alles bij elkaar wordt het prettiger wonen.

Planning

Oktober 2021 –  bewonersbezoeken

Januari 2022 – start werkzaamheden

Eind november 2022 – afronding project

Mededeling

Er is een nieuw verwarmingssysteem. Deze is voorzien van een eigen warmtemeter in de meterkast. Deze meters registreren het energieverbruik van de verwarming en warmwater per woning. Woningbedrijf Velsen rekent af op daadwerkelijk gemeten verbruik. Werkt uw meter niet, meldt dit dan bij de uitvoerder.

Locatie

Impressie