Skip to main content

Corona maatregelen

By 28 november 2021november 29th, 2021Nieuws

Ook nu willen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn en blijven. Daarom is onze dienstverlening aangepast aan de omstandigheden. Voor uw en onze veiligheid en gezondheid werken wij volgens een protocol. Meer informatie daarover vindt u hier.

Onderhoud en reparaties
Als u er geen bezwaar tegen hebt, dan werken wij zoveel mogelijk door. Daarbij nemen we de noodzakelijke maatregelen in acht. Daarbij hebben we ook uw hulp nodig. Als wij een afspraak met u maken, dan bespreken wij dit graag met u.

Lees hier de maatregelen waar wij en u zich aan moeten houden als we een reparatieverzoek bij u uitvoeren.

Lees hier onze extra maatregelen als we onderhoud bij u uitvoeren.

Twijfelt u? Of maakt u zich zorgen. Neemt u dan vooral telefonisch contact op. Wij zoeken graag samen met u naar een eventuele oplossing voor uw situatie.

Kantoor geopend van 08.30 – 12.30 uur
Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Maar we vinden het ook belangrijk om voor uw vragen aanwezig te zijn op kantoor. We zijn in de ochtenden geopend voor bezoek en vragen. In de middag zijn wij beschikbaar via telefoon en e-mail. Tel: 0255 – 566 566 / e-mail: info@wbvelsen.nl

Bezoek op kantoor
Komt u langs, dan vragen wij u een mondkapje te dragen bij binnenkomst en uw handen te desinfecteren. Zijn er meer mensen tegelijk bij de balie houdt dan rekening met elkaar en houdt afstand.

Als u een woning gaat huren
Ons proces van verhuren verloopt zoveel mogelijk ‘contactloos’. Uiteraard besteden wij de nodige zorg om u goed te informeren en al uw vragen te beantwoorden. Dat verloopt telefonisch, per e-mail en/of via de post.

U vindt alle beschikbare woningen op www.woonservice.nl. Bij zoveel mogelijk woningen vindt u foto’s. Bent u aan de beurt voor de woning, dan nemen we contact met u op over de voorwaarden en de gebruikelijke controles. Bezichtiging van een woning is onder de huidige omstandigheden helaas niet altijd mogelijk. Daarom werken wij zoveel mogelijk met filmmateriaal. 

Als u uw woning gaat verlaten
Als u uw huurcontract opzegt, dan neemt een van onze verhuurmakelaars telefonisch contact met u op. Zij maken afspraken met u hoe u de woning achterlaat. En bevestigen de afspraken helder in een brief. Bij vragen kunt u altijd telefonisch contact opnemen.

De sleutels levert u op de afgesproken datum in via de brievenbus van het kantoor van Woningbedrijf Velsen. Daarna controleren wij of u de woning in de afgesproken staat heeft achtergelaten.

Reparaties en groot onderhoud
Moet er iets gerepareerd worden in uw woning? Of vindt er groot onderhoud plaats aan uw woning? Vanwege het Coronavirus gaat dat momenteel anders dan gebruikelijk. Samen met de bouw- en techniekbedrijven hebben de woningcorporaties werkafspraken gemaakt. Uw en onze veiligheid en gezondheid staan daarbij voorop. Wilt u weten wat u concreet kunt verwachten als er een vakman of aannemer werk in of aan uw woning komt werken? Hier vindt u meer informatie.

Huur betalen via pin
Wilt u via Pin de huur betalen? Dit kan op ons kantoor aan de Lange Nieuwstraat 630 te IJmuiden. U kunt hiervoor een afspraak maken met de afdeling Huurincasso via telefoonnummer 0255 – 566 566.

Problemen met betalen van de huur
Heeft u als gevolg van de Corona situatie minder inkomen? En voorziet u dat u (een deel) van de huur niet kunt betalen? Dan nodigen wij u uit om een afspraak te maken met een van de medewerkers van het team Huurincasso. Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden voor uw situatie.

Als uw inkomen zorgen geeft, is het aan te raden om ook de website van de gemeente Velsen te bekijken. Daar vindt u meer informatie. Bent u ondernemer (met af zonder personeel)? En heeft u minder inkomen? Ook dan wijzen wij u ook graag op de website van de gemeente Velsen. Hier vindt u onder andere meer informatie over tijdelijke financiële ondersteuning die door het Rijk getroffen zijn i.v.m. Corona. 

Overlast door woon- en leefgeluiden
Deze periode vraagt veel ons allemaal. Nu we zoveel thuis zijn, zijn we ons bewuster van onze buren dan gebruikelijk. Wij vragen u daarom om extra rekening te houden met elkaar.

Bij overlast door woon- en leefgeluiden helpt het vaak om samen afspraken te maken. Bijvoorbeeld over tijden dat u muziek maakt. Of om geen schoenen te dragen in huis. Ook geluid als gevolg van klussen in huis of tuin kan hinderlijk zijn. Als u zelf wilt gaan klussen, houdt u er dan zoveel mogelijk rekening mee dat uw buren thuis zijn, thuis werken en/of onderwijs volgen.

Het kan helpen om uw plannen van tevoren te bespreken met uw buren en – waar nodig of gewenst – samen afspraken te maken. Voor tips en meer informatie verwijzen wij u graag naar onze folder.

Tips en suggesties
Wij zijn ons bewust dat de aanpassingen in onze dienstverlening ook beperkingen heeft voor u. Wij werken doorlopend aan verbetering van onze dienstverlening. Heeft u daarvoor tips of suggesties? Dan horen wij dat heel graag via info@wbvelsen.nl of telefonisch 0255 – 566 566.

Actuele situatie
De maatregelen die we nu nemen, kunnen veranderen. Uiteraard houden we u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Houd daarom onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Meer informatie coronavirus
Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het coronavirus? Kijkt u dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351