Skip to main content

Met lego aan de slag tijdens derde themasessie participatietraject Waal- en Dolfijnstraat

By 29 september 2021Nieuws

Dinsdagavond 28 september vond de derde themasessie in het participcatietraject van de Waal- en Dolfijnstraat plaats. Op deze avond stonden twee nieuwe thema’s centraal: Duurzaamheid en voorzieningen & openbare ruimte.

 

Beschrijf uw ideale zomerdag

De deelnemers werden uitgenodigd om hun ideeën voor de buitenruimte op te schrijven. Hoe moet die buitenruimte eruit zien, moeten daar ook voorzieningen in worden opgenomen? Dit zorgde voor veel verschillende leuke ideeën variërend van wandelroutes en zichtgroen tot speelveldjes voor kinderen en ruimte tot ontmoeting met medebewoners.

Bouw uw droomgebouw en omgeving met lego

De deelnemers kregen later de opdracht om hun ideeën met legoblokjes vorm te geven en deze te plaatsen in de omgeving van het gebouw. Op deze manier spraken de ideeën van de deelnemers meteen tot de verbeelding. In de sessies rondom duurzaamheid waren de deelnemers unaniem van mening dat de woningen geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen als aardgas voor koken en verwarming maar dat dit via een warmtenet of warmte-koude opslag moet gebeuren. Dat er energieopgewekt kan worden met zonnepanelen en dat er rekening moet worden gehouden met extremere weersomstandigheden, hittestress en regenval.

Scenario sessie eind oktober

Woningbedrijf Velsen neemt alle ideeën mee. Met deze input wordt er hard gewerkt aan de uitwerking van drie scenario’s die eind oktober worden gepresenteerd tijdens een open bijeenkomst. Bewoners, geïnteresseerden, omwonenden, toekomstige bewoners; iedereen is van harte welkom. Locatie en exacte datum volgen op de website. Houd deze goed in de gaten. www.wbvelsen.nl/waaldolfijn