Skip to main content

Met tekeningen worden dromen duidelijk tijdens tweede themasessie Waal Dolfijn

By 29 september 2021Nieuws

Dinsdagavond 21 september vond de tweede themasessie in het participcatietraject van de Waalstraat en de Dolfijnstraat plaats. Op deze avond stonden twee nieuwe thema’s centraal: beeld & uitstraling van de gebouwen, en samenleven in de buurt.

De deelnemers werden uitgenodigd om hun plannen voor het ideale gebouw te tekenen op een kaart. Waar moeten de nieuwe gebouwen staan? Welke vorm willen we de gebouwen geven? Dit zorgde voor veel verschillende tekeningen met allerlei leuke ideeën. Later kregen de deelnemers kaartjes met plaatjes van verschillende soorten gebouwen. Daaruit werden de mooiste plaatjes gekozen.

Hoog of laag, authentiek of modern? Veel planten voor de deur, of juist veel parkeerplaatsen? Alles kwam aan bod. Zelfs de gekste ideeën passeerden de revue, want, zoals een deelneemster zei: “We mochten toch dromen?!” En inderdaad, deze themasessies zijn dé plek om te vertellen wat je dromen zijn voor de nieuwe Waalstraat en de Dolfijnstraat.

Niets is te gek, en we kunnen overal over praten. De deelnemers hebben zich niet laten beperken door kosten of bouwmaterialen, maar hebben hun dromen voor de Waalstraat en de Dolfijnstraat gedeeld met elkaar. Zo zijn we ook te weten gekomen wat fijn wonen is, en wat echt onmisbaar is in een nieuw gebouw. Dit nemen wij als Woningbedrijf Velsen allemaal mee, en zo kunnen we met uw input betere plannen maken!