Skip to main content

Woningbedrijf Velsen bouwt 73 nieuwe sociale huurwoningen
Nu de bouwergunning onherroepelijk is heeft Woningbedrijf Velsen besloten om de bouw van 73 nieuwe sociale huurwoningen en 21 koopwoningen aan de Orionweg in gang te zetten. Daarmee wordt het Masterplan Zeewijk afgerond.

Masterplan uit 1997
In 1997 werd door de gemeenteraad van Velsen het Masterplan voor de tweede fase van Zeewijk vastgesteld. Vrijwel alle onderdelen van dit plan zijn in de afgelopen twintig jaar uitgevoerd, maar er resteerde nog een belangrijk onderdeel: De sloop van de in 1967 gebouwde grote 12-hoogflat aan de Orionweg om deze te vervangen door drie slanke appartementengebouwen. Al in 2017 werd de flat gesloopt, maar bezwaarprocedures zorgden ervoor dat pas in maar 2019 de bouwvergunning onherroepelijk werd. Nu de bouwvergunning geregeld is heeft Woningbedrijf Velsen besloten het project in uitvoering te brengen. De volgende stap is het aanbesteden van het project en het selecteren van een aannemer om het project te bouwen. Dat is in deze tijd van schaarste aan aannemers en stijgende prijzen overigens niet eenvoudig.

Wat wordt er gebouwd?
Het project bestaat uit drie torentjes, waarvan twee torentjes met 73 sociale huurwoningen en één met koopwoningen. De woningen worden gebouwd aan de duinrand en zullen een prachtig uitzicht richting haven en de zee krijgen.

De 73 sociale huurwoningen bestaan uit 50 3-kamer woningen van gemiddeld 75m2 en 23 4-kamer woningen van gemiddeld 93m2. Alle huurwoningen krijgen een sociale huurprijs. Driekwart van de woningen zal met een huurprijs van rond de 607 euro (prijspeil 2019, huurtoeslag mogelijk) ook voor mensen met de allerlaagste inkomens toegankelijk. Het laatste kwart krijgt een huurprijs van rond de 720 euro (prijspeil 2019). De koopwoningen zullen gebouwd en verkocht worden door de aannemer die het project gaat bouwen en is nu nog niet bekend.

Bouwproductie komt op stoom
Woningbedrijf Velsen wil in tien jaar tijd 2.800 woningen vernieuwen, verbeteren en verduurzamen. Onlangs werd al besloten tot renovatie van woningen aan de Waal/Dolfijnstraat. Dit is het tweede projectbesluit waarin Woningbedrijf Velsen haar ambities vertaalt in concrete projecten.