Skip to main content

Nieuwe buren aan de Velserduinweg

By 1 december 2021Nieuws

Vandaag, 1 december verhuizen 7 jongeren naar de Velserduinweg. We heten ze van harte welkom. In het huis op de Velserduinweg komen vier jongeren te wonen. Ook zitten in het huis drie studio’s voor jongeren die leren om zelfstandig te wonen. De jongeren wonen er uiteraard niet alleen.  Ze wonen daar met begeleiders van Parlan, jeugdhulpaanbieder. 24 uur per dag, 7 dagen in de week begeleiden professionals van Parlan de jongeren.

De jongeren zijn in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ze komen uit onze regio, maar woonden even ergens anders. Om allerlei redenen konden ze (tijdelijk) niet bij hun ouders wonen. Natuurlijk is het fijn om nu weer in hun eigen omgeving te wonen en naar school te gaan. Ook zijn ze dan weer in de buurt van ouders, broers en zussen en vrienden.

De verbouwing

De aannemer Menger Bouw werkt sinds de zomer keihard om te zorgen dat de verbouwing voor de kerst klaar is. En ze hebben alles op alles gezet zodat de jongeren al vandaag naar de Velserduinweg kunnen verhuizen. Dat was nodig omdat het gebouw waar ze nu wonen, verkocht is.

Wat maakt dit (t)huis bijzonder?

Jamal, een teamleider vertelt: “Wij proberen zoveel mogelijk een normale thuissituatie te creëren voor jongeren. Kleinschalig en zo gewoon mogelijk dus. En met begeleiding die is afgestemd op de jongeren. Kinderen gaan gewoon naar school of ze volgen een stage. Als dat even niet lukt, werken we daar stapje voor stapje naartoe.”

Jamal: “Niet meer dan van een ander groot gezin in de straat. Het zijn pubers, net als de andere kids in de straat. Als ze gedoe veroorzaken, bijvoorbeeld hun fiets tegen je raam zetten, spreek je ze aan. En kom je er niet uit, dan weet je ons te bereiken. De deur is open, en we zijn altijd te bellen. Wat helpt: weet dat wij het contact met de buren erg op prijs stellen.” De teamleider ging gisteren nog met een jongere langs de directe buren. Deze persoonlijke kennismaking stelden ook de buren op prijs. Sommigen komen in januari een kopje koffiedrinken. De andere omwonenden hebben een verhuiskaart met os telefoonnummer ontvangen.

De jongeren zijn ontzettend blij dat het nu eindelijk zo ver is en ze vandaag verhuizen naar IJmuiden. Ze hebben er heel veel zin in!

Woningbedrijf Velsen werkt in dit project samen met jeugdhulpaanbieder Parlan en de gemeente Velsen.