Skip to main content

Overhandiging eerste sleutel woningen Orionweg

By 9 november 2021november 11th, 2021Nieuws

Woningbedrijf Velsen levert 73 sociale huurwoningen op

Vanaf 4 november levert Woningbedrijf Velsen de 73 sociale huurwoningen in de twee woontorens aan de Orionweg op. Pierre Sponselee, interim bestuurder van Woningbedrijf Velsen overhandigde vandaag symbolisch de eerste sleutels en mooie bloemen aan Lisanne de Vries.

Risanne de Vries is dolblij met haar nieuwe woning; “Het uitzicht is echt prachtig, wanneer ’s avonds alle lichtjes branden in de huizen ziet dat er heel tof uit.”

Pierre Sponselee is blij dat Woningbedrijf Velsen 73 huurders helpt aan een nieuwe comfortabele, duurzame huurwoning. En dat op een hele mooie plek, centraal gelegen in IJmuiden en net achter de duinen.

De woningen

De woontorens hebben houtkleurige gevels en zandkleurig metselwerk. Hierdoor verbinden ze de duinen met de bestaande woningen in de Duin- en Zeewijk. Tussen de woontorens komen golvende pergola’s die de zee symboliseren.
De 73 moderne woningen zijn verdeeld over 3- en 4 kamerwoningen. Alle woningen zijn voorbereid op het toekomstig collectieve warmtenet en op de torens liggen zonnepanelen. De op te wekken energie dekt voor het grootste deel de energiekosten van de algemene voorzieningen. Ook koken mensen elektrisch en zijn de woningen duurzaam en comfortabel gebouwd.

Bouwen

De komende tijd ligt de focus bij Woningbedrijf Velsen op het verbeteren en uitbreiden van haar woningbezit. Naast 223 woningen in de Rivierenbuurt, 84 woningen aan de Sam Vlessinghof en 58 aan de Lorentzstraat die we verbeteren gaan we de komende 10 jaar nog eens 938 woningen opknappen. Sloop/nieuwbouw staat gepland voor de Waalstraat en Dolfijnstraat en in Santpoort-Zuid realiseren we in 2022 40 appartementen. De komende jaren komen hier nog veel projecten bij.