Skip to main content

Renovatieplan Waal-Dolfijnstraat van de baan Sloop en nieuwbouw in de toekomst

By 10 december 2020Nieuws

Het appartementencomplex aan de Waal‑ en Dolfijnstraat zal worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het renovatieplan is van de baan, nadat is gebleken dat het bijna evenveel kost als nieuwbouw. De keuze voor nieuwbouw is gemaakt omdat de bouwkundige kwaliteit en duurzaamheid van nieuwbouw appartementen aanzienlijk beter is.

Woningbedrijf Velsen gaat een nieuw plan ontwikkelen voor nieuwbouw aan de Waal-Dolfijnstraat. Dat doen we in overleg met de gemeente, de huurdersraad en andere belanghebbenden, zoals omwonenden. Nieuwbouwplannen kosten tijd en het proces kent onzekerheden. Daarom weten wij helaas niet wanneer de nieuwbouw klaar zal zijn.

Acht bewoners van de Waal-/Dolfijnstraat waren voornemens terug te keren naar hun woning na afloop van de renovatie, waarvoor zij hun huis tijdelijk moesten verlaten. De meeste bewoners zijn al verhuisd. Voor hen kwam het geschrapte renovatieplan als een flinke tegenvaller. Vooral doordat er geen concreet uitzicht is wanneer zij terug kunnen keren naar hun vertrouwde woonomgeving. Met deze bewoners werd afgelopen maanden al uitgebreid gesproken. Wij praten verder met individuele bewoners om te bekijken hoe wij kunnen bijdragen aan een optimale woonsituatie voor ieder van hen, nu en in de toekomst.