Skip to main content

Reparatie

Voor al uw reparatieverzoeken

Heeft u een reparatieverzoek? Bij de veelgestelde vragen vindt u mogelijk de oplossing. Wilt u een reparatieverzoek indienen ? Klik dan hier om uw reparatie verzoek ook in te dienen. Om uw verzoek zo goed en snel mogelijk te kunnen behandelen verzoeken we u beeldmateriaal mee te sturen. Bel bij een spoedreparatie direct ons Klant Contact Centrum: 0255 566 566 (keuze 1). Heeft u buiten kantoortijden een reparatie die niet kan wachten tot de volgende werkdag? Bel dan 020-5112511.

Bestaat er ook een onderhoudsabonnement?

Het onderhoudsabonnement van Woningbedrijf Velsen heet Solide. Solide is er voor uw woonplezier. Voor € 5,32 per maand komt u nooit voor onverwachte reparatiekosten te staan. De inhoud van Solide is inclusief glasschade in de woning en voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dient er iets gerepareerd worden, dan betaalt u geen materiaal, arbeidsloon of voorrijkosten. Dat biedt zekerheid. Het overzicht Verantwoordelijkheid huurder én Solide laat zien welke onderhoudsverantwoordelijkheden wij van u overnemen als u zich hiervoor aanmeldt.

Solide geldt alleen voor de standaardvoorzieningen in uw woning. Voor onderhoud en vervanging van veranderingen die u heeft aangebracht of die u heeft overgenomen van de vorige huurder, blijft u zelf verantwoordelijk. Deze veranderingen vallen niet onder Solide.

Wilt u een abonnement op Solide? Vul dan het formulier in of bel of mail ons.

Waar zorg ik zelf voor? En wanneer is het verstandig Woningbedrijf Velsen te bellen?

Wat uw verantwoordelijkheid is, kunt u lezen in het overzicht SolideOpen dit document met ReadSpeaker docReader. Daarin staat ook wat u kunt regelen met een Solide onderhoudsabonnement. Heeft u geen abonnement, dan zijn al deze werkzaamheden voor uw rekening.
Voor groot onderhoud zoals schilderen hebben we een Onderhoudsplanning.

Voor uw inboedel bent u zelf verantwoordelijk. Meer hierover in Schades en verzekeringen

Hoe gaat het als er een defect is in de woning?

Voor meer informatie en voor het melden van een reparatieverzoek kunt u bellen met ons meldpunt Reparatieverzoeken (0255) 56 65 66 – keuze 1. Of u vult het formulier Reparatieverzoek in. Wij nemen dan telefonisch contact met u op om een afspraak te maken.

Betreft uw verzoek een spoedklus of ernstige storing, dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen. Het nummer kunt u ook buiten de kantoortijden bellen: (0255) 56 65 66- keuze 1. Overige nummers zijn: Geiserstoring en CV-storing – 0800-0201773

Wat kan ik doen als ik een CV- of geiser storing heb?

De firma Breman zorgt voor het onderhoud van CV en geiser. U kunt rechtstreeks contact met hen opnemen. Soms kunt u een storing zelf (sneller) oplossen. Op de website van Breman vindt u een 10-stappenplan. Ook vindt u hier de instructie voor het bijvullen en ontluchten van de CV. Er staat ook een instructiefilmpje.

Bellen als er storing is en blijft: 0800-0201773

Wie is er verantwoordelijk voor de inrichting en onderhoud van de tuin?

Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor onderhoud en inrichting van de eigen tuin, het onkruidvrijhouden van gemeenschappelijke paden en het ophogen van een terras. Poorten vallen dus ook onder uw eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dat wanneer een slot/scharnier van een poort stuk is, u dit ook zelf vervangt of laat maken.

Wet kleine herstellingen
In deze wet staat omschreven wat de verantwoordelijkheid van de huurder is als het gaat om onderhoud aan tuinen, erven, opritten en erfafscheidingen, zodanig dat deze onroerende aanhorigheden een verzorgde indruk maken, waaronder in elk geval:

Bij een nieuwbouwwoning zorgen voor de aanleg van de bijbehorende tuin of erf: met uitzondering van de aanleg van opritten en toegangspaden en het aanbrengen van een eenvoudige erfafscheiding. Verder is de huurder verantwoordelijk voor:

  • het egaliseren van de tuin en het opbrengen van teelaarde
  • het regelmatig maaien van het gras
  • het regelmatig verwijderen van onkruid in de tuin en tussen tegels van opritten, toegangspaden en terrassen
  • het vervangen van gebroken tegels
  • het regelmatig snoeien van heggen, hagen en opschietende bomen
  • het vervangen van beplanting die is doodgegaan
  • het vervangen van kapotte planken of segmenten van houten erfafscheidingen
  • het rechtzetten en recht houden van houten erfafscheidingen
  • indien de erfafscheidingen zijn geverfd of gebeitst: erfafscheidingen regelmatig verven of beitsen

Wordt er dit jaar onderhoud aan mijn woning gedaan?

Elk jaar maken wij een lijst met onze onderhoudsplannen. Dit betreft het planmatig onderhoud zoals: schilderen, vernieuwen tegelwerk, vernieuwen deuren en vervangen verlichting. Op de lijst staan geen data vermeld. De reden daarvoor is dat de start van het werk van heel veel factoren afhangt. Zodra wij weten wanneer we aan de slag gaan, dan informeren wij u daarover per brief.

Mag ik zelf aan de slag als ik mijn woning op wil knappen?

Iedereen wil zijn woning naar eigen smaak aanpassen en inrichten. Denk hierbij aan het leggen van parket of het plaatsen van en nieuwe keuken. U mag veel zelf doen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Laat u daarom altijd goed informeren. Wij raden u aan contact met op te nemen met uw wijkopzichter of vul het formulier Woning veranderen in.

In onze kluswijzers vindt u handige tips. U kunt ze hieronder downloaden.

Waar vind ik informatie over het uitvoeren van de klussen?

Als u weet wat u wilt gaan doen, dan kunt u op Youtube op onderwerp zoeken. Er zijn veel (klus)bedrijven die instructiefilmpjes hebben gemaakt. Dat is ook de reden dat wij er voor gekozen hebben zelf geen filmpjes te laten maken. Wel hebben wij nog kluswijzers die u op weg helpen. U kunt ze hieronder inzien.

Onderhoudsplanning

Overzicht onderhoudsplanning 2022

 

Folders

 

Formulieren

Uw wanden verfraaien

(behang, verf, sierpleisters, stukadoren, steenstrips)

Lees de Kluswijzer over dit onderwerp

Uw vloeren verfraaien

(Laminaat, plavuizen, wand- en plafondbetimmering)

Klik hier om de kluswjizer te openen.

Elektriciteit

Zelf klussen met elektriciteit 

Klik om de kluswijzer elektriciteit te openen.

Beveiliging

Zelf uw woning beveiligen

Klik om de kluswijzer beveiliging te openen

Santpoort-Zuid

Wij verhuren 72 appartementen verdeeld over drie complexen met ieder 24 woningen dwars gelegen op de Van den Bergh Van Eysingaplantsoen. De appartementen in deze portiek-etageflats, zonder lift, zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het zijn voornamelijk 3- en 4 kamerappartementen en enkele 2-kamer appartementen.

Santpoort-Zuid heeft een dorps karakter en heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een populair villadorp aan de duinrand. Santpoort Zuid ligt aan de spoorlijn tussen Santpoort Noord en Bloemendaal en heeft zelf ook een station. Het heeft goede verbindingen met de gemeentes in de omgeving en is per auto makkelijk bereikbaar.

Santpoort-Noord

Wij verhuren hier 110 eengezinswoningen, 108 appartementen zonder lift en 69 appartementen die wel over een lift beschikken. De eengezinswoningen liggen in de West-Indische buurt (deels verkocht) en in de Hyacintenstraat e.o. (deels verkocht). De appartementen zijn te vinden aan het Burg. Weertsplantsoen. In Santpoort-Noord bezitten wij ook 40 garages.

Het gebied Santpoort-Noord, ligt tussen de rijksweg A 208 in het oosten, de Santpoortse dreef in het, noorden en afbuigend naar het westen. In het zuiden het Burg. Rijkenspark. Santpoort-Noord heeft een station. Door het dorpse karakter is dit gebied zeer populair binnen de gemeente Velsen. Voor medische voorzieningen zijn de inwoners aangewezen op Haarlem-Noord.

Stadspark

Dit gebied ligt tussen de Lange Nieuwstraat en de Planetenweg. De bebouwing ligt rondom een parkachtig gebied. Onze woningen liggen aan: Moerbergplantsoen, Gijzenveltplantsoen, Grahamstraat, Radarstraat, Dolfijnstraat, Waalstraat en Radarstraat. In het gebied wonen veel 1-2 persoonshuishoudens en kleine gezinnen. In De Meteoor (Radarstraat) wonen senioren.

Aantal woningen: 6 portiek/etagewoningen met lift en 462 zonder.

Driehuis

In Driehuis bezit Woningbedrijf Velsen alleen verzorgingshuis Huis ter Hagen (gehuurd door Zorgbalans) met 18 inpandige aanleunwoningen. De verhuur van deze woningen gaat via Wonen in Velsen.
Voor informatie over de indicatie voor een plek in het verzorgingshuis kunt u bij Zorgbalans terecht.

Driehuis ligt tussen IJmuiden en Santpoort-Noord, ten noord-westen van de spoorlijn richting Beverwijk. Deze kern is bekend door onder andere het oudste crematorium Westerveld.

Oud-IJmuiden

Oud-IJmuiden wordt begrensd door de Kanaaldijk in het noorden, de Halkade in het westen, afbuigend naar de Geul die weer aansluit op de Kanaal dijk. De wijk ondergaat een ingrijpende ontwikkeling. Na afronding van de bouwactiviteiten zal sprake zijn van een evenwichtige mix: van oud- en nieuwbouw, monumentale gebouwen versus spraakmakende nieuwbouw en van hoog- en laagbouw. Voor het Thaliatheater is een mooi plein ontstaan.

Onze woningen: 183 eengezinswoningen, 225 portiek/etagewoningen met lift en 192 zonder.

IJmuiden-Zuid

IJmuiden-Zuid wordt begrensd door De Noostraat/Lange Nieuwstraat, de Heerenduinweg en voormalig spoor met Driehuis/IJmuiden. In dit deel van IJmuiden bezitten wij diverse portiek/etagecomplexen. Daarnaast eengezinswoningen in de sociale huur en de markthuur (aantal 15). In de Rivierenbuurt is een deel van de woningen verkocht. De appartementen in de Fidelishof worden, als ze leeg komen,

te koop aangeboden.

De verdeling is als volgt: 476 eengezinswoningen, 831 portiek/etagewoningen zonder lift en 47 met lift.

Velsen-Zuid

Velsen Zuid is gelegen tussen het Noordzeekanaal in het noorden, het tracé van de Velsertunnel in het oosten en de Parkweg in het westen en in het verlengde hiervan de Amsterdamseweg in het zuiden. Onze woningen in Meershoef en De Ticht zijn exclusief bestemd voor senioren.

Aantal woningen: 50 portiek/etagewoningen met lift en 13 zonder.

Zee- en Duinwijk

Het gebied Zee- en Duinwijk ligt ten westen van het Stadspark. In het zuiden begrensd door Heerenduinweg en in het noorden door Havenkade, Dokweg. Veel verschillende soorten woningen met veel variatie in de bouw: portiek/etagewoningen, galerijflats, eengezinswoningen en maisonnettes.

Onze woningen: 167 eengezinswoningen, 1537 etagewoningen met lift en 720 zonder.

Velserbroek

In Velserbroek verhuren wij 82 eengezinswoningen. Bijna allemaal in de sociale huur. Daarnaast verhuren wij enkele appartementen aan Stichting Philadelphia met op de begane grond een kinderdagverblijf.

Deze VINEX-locatie die in de jaren tachtig is ontwikkeld, ligt ten westen van rijksweg A 208.

 

Velsen-Noord

Ons bezit bestaat uit meanderende portieketage bouw aan de Gildenlaan en de Schulpweg, zowel gelijkvloers als maisonnettes. Aan het Breesaperhof staat laagbouw bestaande uit twee lagen. Ook aan de Ladderbeekstraat staat laagbouw. De woningen aan de Doelmanstraat zijn bestemt voor senioren. Al ons bezit is geconcentreerd rond het Breesaperhof. In het totaal zijn het 444 woningen. Dat zijn 434 portiek etagewoningen zonder lift, 7 met lift en 3 eengezinswoningen.

Velsen-Noord wordt begrensd door de Tata/Corus excursietrein, de Velsertunnelweg, het Noordzeekanaal en de Wenckebachstraat. Het gebied zit ingeklemd door industrie. Hoewel Velsen-Noord deel uitmaakt van de gemeente Velsen zijn de voorzieningen in Beverwijk dichterbij.

IJmuiden-Noord

IJmuiden is de grootste woonkern van de gemeente Velsen en dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. IJmuiden heeft veel voorzieningen, zoals de winkelstraat de Lange Nieuwstraat, een zwembad, twee theaters, sportparken, een goede busverbinding etc. Het centrum ligt in IJmuiden Oost, met het door Dudok ontworpen stadhuis. IJmuiden is een van de zeven woonkernen van Velsen, en telt zelf weer vier wijken met onderscheiden buurten. De wijken zijn Oud-IJmuiden, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid en Zee- en Duinwijk.

Aantal woningen
eengezinswoningen in de sociale huur: voor gezinnen 208, voor senioren 16
portiek/etage met lift: voor senioren 20
portiek/etage zonder lift: voor gezinnen 39, voor senioren 140, voor 1/2 persoonshuishoudens 303
In deze wijk zijn 25 markthuurwoningen beschikbaar: 2 eengezinswoningen en 23 appartementen met lift voor senioren

Woningbezit

If you're ready to ditch the dated office cubicle paradigm, we have the solution