Skip to main content

Themabijeenkomst ouderenhuisvesting

By 5 juni 2023Nieuws

Vorige week vond in de Burgerzaal van het gemeentehuis in IJmuiden een bijeenkomst plaats met het thema ouderenhuisvesting. Initiatiefnemers waren de gezamenlijke ouderenbonden. Er waren ongeveer 50 ouderen aanwezig, zowel huurders als woningeigenaren. Woningbedrijf Velsen verzorgde samen met AM projectontwikkeling het programma. Wethouder Sander Smeets, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening trapte de bijeenkomst af.

Collega Gudy van Veen zat de middag op inspirerende wijze voor. Beleidsadviseur Marijke van Zevenbergen gaf een korte uitleg over de woonruimteverdeling en de primeur aan de aanwezigen de verhuisregeling ‘Ouder Worden & Prettig Wonen’ voor 65-plussers die 1 juni van start ging, en waar overigens enthousiast op werd gereageerd. Marijke: “Via een vraag en antwoordspel met de aanwezigen kwamen verhuiswensen naar voren, zoals een wens om ontmoetingen in het toekomstige complex te organiseren. AM heeft de aanwezigen even laten dromen door een aantal voorbeeldprojecten voor ouderenhuisvesting uit het land onder de aandacht te brengen”. In het 2e uur werd een spel van ZorgSaamwonen gespeeld. Marijke: “Dat spel is bedoeld om bewoners bewust te maken over toekomstige huisvesting of woningaanpassingen. Al met al een zinvolle en bovenal leuke bijeenkomst!”

Uit het onderzoek kwam onder meer naar voren dat 75% van de aanwezigen een trap in de woning heeft en 30% dat als een probleem ervaart. 10% heeft de wens om te verhuizen. Deze bijeenkomsten worden gehouden in het kader van het doelgroepenbeleid bij Woningbedrijf Velsen. Er volgen dit jaar nog meer themabijeenkomsten voor andere doelgroepen. Hiermee onderzoeken we de woonwensen van onze huurders en geïnteresseerden.