Allround medewerker servicedienst – vakman/vrouw

Technisch – klantgericht – collegiaal

De servicedienstmedewerker houdt zich bezig met de uitvoering van reparatie- en serviceverzoeken en WMO-voorzieningen onze woningen. Daarnaast met mutatie- en incidenteel planmatig onderhoud. Je bent het visitekaartje naar onze huurders toe en de ogen en oren van Woningbedrijf Velsen.

Je komt te werken op de afdeling Verhuur en vastgoedbeheer. De medewerkers van deze afdeling verzorgen onze klantcontacten, verhuren onze woningen, organiseren het mutatieonderhoud en de reparatieverzoeken. Er werken 20 collega’s binnen 4 teams: Verhuurmakelaars, Klant Contact Centrum, Dagelijks Onderhoud en Serviceonderhoud.

Wat ga je doen?

Uitgewerkt ziet je takenpakket er als volgt uit:

Uitvoering onderhoud

 • verrichten van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden bij de bewoners thuis. Je verricht specialistisch vakwerk, zoals timmer-, loodgieters-, stuc- en elektrawerk. Als je een van de specialismen niet beheerst, is dat geen probleem.
 • verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats en het zorgdragen voor de naleving van Arbo richtlijnen en veiligheidseisen (VCA)
 • verzorgen van een correcte administratieve afwikkeling naar aanleiding van

verrichte werkzaamheden

Ambassadeursfunctie

 • het informeren en aanspreekpunt zijn voor de huurders tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden
 • je bent graag in contact met huurders en hebt daardoor een klantgerichte instelling

Signaleringsfunctie

 • signaleren en terugkoppelen van mogelijke sociale en/of technische misstanden in de woningen

Algemeen

 • strikt naleven van voorschriften in het kader van veiligheid en Arbo (VCA)
 • bijhouden van vaktechnische kennis, ontwikkelingen in het vakgebied en het gebruik van nieuwe materialen
 • leveren van een actieve bijdrage aan het werkoverleg van de afdeling

Je in- en externe contacten

De servicedienstmedewerker heeft intern contacten met medewerkers van alle teams binnen de afdeling Klant & Woning (Klant Contact Centrum, Sociaal Wijkbeheer, Planmatig Onderhoud etc.) over de uit te voeren werkzaamheden. De servicedienstmedewerker heeft extern contacten met huurders (onder-) aannemers (co-makers).

Wie zijn wij?
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die in grote mate zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij?
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln.). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Wie ben jij?

Je heb ruime ervaring met reparatie- en herstelwerkzaamheden in de (woning-)bouw, via je werk of privé. Bij voorkeur heb je ook kennis van ARBO en veiligheidsvoorschriften (VCA) of bereid je VCA-certificaat te halen.

Omdat je met veel verschillende soorten huurders en hun vragen te maken krijgt, heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden en ben je representatief. Je bent klantgericht, maar kan ook duidelijk en op rustige wijze aangeven wat je wel en niet kunt doen voor een bewoner.

Als collega zoeken we iemand die enthousiast is en collegiaal.

Wat bieden wij?

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal E van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 2.551- met een doorgroei naar € 3.036,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • De organisatie biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overig

 • Het is een functie voor 32-36 uur per week;
 • We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure  

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Servicemedewerker;
 • Voor vragen over de procedure of vacature kun je terecht bij Marieke van Kilsdonk, adviseur recruitment a.i.: vankilsdonk@wbvelsen.nl / 06-288 30 683.
 • De sluitingsdatum is 9 februari 2022, liever reageer je eerder.

Kijk voor meer informatie over Woningbedrijf Velsen op de website: www.wbvelsen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen via Social Media wel.

icoon informatie

Marieke van Kilsdonk

recruitment adviseur a.i

m.vankilsdonk@wbvelsen.nl
06-28 83 06 83

icoon kalender
Sluitingsdatum: 9 februari
Direct solliciteren