Wij zoeken een:

Beleidsadviseur Wonen die onze organisatie helpt richting te geven(36 uur per week)

Heb je hart voor de volkshuisvesting, heb je analyseren en schrijven als tweede natuur en inspireer je met jouw inzichten en ideeën anderen? Dan is dit een heerlijke werkplek.

Je hebt vele talenten. Maar een belangrijk talent is dat jij niet alleen jezelf, maar ook de organisatie mee wilt ontwikkelen. Je wordt enthousiast van onze organisatie met een boeiende maatschappelijke opgave en die het verschil kan maken in het leven van de mensen waar wij voor werken.

Wat doe jij
Als beleidsadviseur wonen vervul je een brede rol in de vertaling van de strategie en de koers naar beleid. Daarbij houd je rekening met de maatschappelijke en lokale ontwikkelingen. Actuele beleidsthema’s zijn betaalbaarheid, bewonersparticipatie, verduurzaming, wonen en zorg en bijzondere doelgroepen. Samen met directe collega’s geef je hier vorm aan.

Je onderzoekt, verzamelt en analyseert gegevens en je bewaakt externe ontwikkelingen. Deze vertaal je vervolgens naar nieuw beleid en je bent nauw betrokken bij de implementatie hiervan. Je hebt daarin een initiërende en motiverende rol. Met enthousiasme weet je betrokkenen mee te krijgen in je ideeën en verbeteringen. Je bent generalistisch ingesteld, pakt actief zaken op. Dit alles doe je uiteraard niet alleen, maar met collega’s, collega-corporaties, huurders, de gemeente en andere maatschappelijke partners. Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de manager Klant & Wonen.

Wie zijn wij
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer.
>Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een van jouw werkdagen
Je start de dag met een bijeenkomst voor je nieuwste beleidsontwikkeling huurbeleid. Je betrekt bij dit proces graag collega’s en een vertegenwoordiging van onze huurders. De meningen over het onderwerp lopen uiteen en daarom is het van belang om alle standpunten goed met elkaar te delen. Daarna neem je deel aan een webinar want je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen rond langer thuis wonen en onze mogelijkheden dat te ondersteunen en in te passen in onze bedrijfsvoering.

Je implementeerde kort geleden een nieuw verhuurmutatieproces en straks heb je een eerste evaluatie met de betreffende medewerkers over de vraag of alles werkt zoals het is ingericht. In het overleg blijkt dat tijdens de uitvoering ze onverwachte dingen zijn tegengekomen. Je wilt met de collega’s bepalen of het incidenten zijn die ze zelf per geval moeten beoordelen of dat er aanpassingen gedaan moeten worden in het proces.

Aan het eind van de dag tref je voorbereidingen voor een overleg met zorg en welzijnspartners. Je hebt gehoord dat de dienstverlening niet altijd goed verloopt of goed op elkaar aansluit. De gevolgen daarvan merken de medewerkers van sociaal beheer. Dit wil je graag met hen bespreken om meer van elkaar te weten en te zien waar de kansen liggen. In overleg met de Teamleider sociaal beheer heb jij ze daarvoor uitgenodigd.

Aan het eind van de dag merk je dat er veel geschakeld werd tussen inhoudelijke en operationele vraagstukken. Je agendeert een overleg met de manager en de teamleiders om een paar nieuwe onderwerpen met ze te bespreken.

 Wij verwachten van jou

 • Je vertaalt strategie en koers naar beleidsvoorstellen
 • Je helpt mee om het koersdocument levend te houden
 • Je signaleert externe en interne ontwikkelingen en werkt implicaties uit in notities en beleid
 • Je stemt beleidsvoorstellen binnen de organisatie af en creëert draagvlag
 • Je ondersteunt bestuur en MT bij het proces van het ontwikkelen van visie
 • Je voert onderzoeken uit op het brede gebied van wonen
 • Je analyseert onderzoeksgegevens en werkt deze uit in rapportages
 • Je rapporteert over de voortgang van de implementatie van beleid en voert evaluaties uit van aangepast of nieuw beleid
 • Je werkt evaluaties uit in effectrapportages
 • Je werkt voorstellen uit voor aanpassing en/of ontwikkeling van producten en diensten voor manager en MT
 • Je informeert interne en externe betrokkenen tijdig en correct over nieuw beleid, producten en diensten, of aanpassing hiervan
 • Je hebt een actieve inbreng bij het continu proces van kwaliteitsverbetering

Wat breng je mee

 • HBO+ werk- en denkniveau
 • Kennis van onderzoek en onderzoeksmethodieken
 • Kennis van vraagstukken op terrein van volkshuisvesting en woningmarkt
 • Kennis van beleidsontwikkeling en beleidsimplementatie
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, maatschappelijke en branchegerichte ontwikkelingen is een pré
 • Helder en gestructureerd kunnen schrijven
 • Corporatie ervaring is een pré.
 • Je bent proactief, creëert kansen, signaleert problemen en analyseert deze, legt verbanden op basis van gevonden informatie, ontwart tegenstrijdige doelstellingen, bedenkt oplossingen en ontwerpt daar vervolgens adequate strategieën bij, waarbij integraal denken centraal staat
 • Je kunt omgaan met tegengestelde belangen

Wat bieden wij

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal K van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 4141,- met een doorgroei naar
  € 5597,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • De organisatie biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Kernwoorden die bij jou passen zijn: strategisch, organisatiesensitief, communicatief, maatschappelijk betrokken, resultaat- en samenwerkingsgericht, gevoel voor humor.

Overige

 • Het is een functie voor 36 uur per week;
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen;
 • De sluitingsdatum is 16 november en de gesprekken vinden plaats op 23  en op 30 november.  Daarna wordt het arbeidsvoorwaardengesprek in overleg ingepland.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Beleidsadviseur;
 • Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Marcel Rodigas, manager Klant & Wonen: m.rodigas@wbvelsen.nl of 06-51 54 36 12
 • Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Peter Brinkman, personeelsadviseur a.i.: brinkman@wbvelsen.nl of 06-34 86 76 39

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

icoon informatie
Over de procedure

Peter Brinkman

personeelsadviseur a.i

p.brinkman@wbvelsen.nl
06 -34 86 76 39

icoon informatie
Over de vacature

Marcel Rodigas

manager Klant en Wonen

m.rodigas@wbvelsen.nl
06 - 51 54 36 12

icoon kalender
Sluitingsdatum: 16 november
Direct solliciteren