Communicatieadviseur met een praktische instelling
(32 uur/week)


Werken jouw hart en hoofd optimaal samen, heb je samenwerken als tweede natuur en steek jij je handen uit de mouwen? Dan is dit een heerlijke werkplek.

Woningcorporatie Woningbedrijf Velsen zoekt een communicatieadviseur die de corporatiewereld een warm hart toedraagt. Een gesprekspartner met verstand van het vak, oog voor het (politiek-maatschappelijke) speelveld en een heldere kijk op de vereiste communicatie-inzet voor de organisatie. Iemand die graag samenwerkt.

Wat doe je
Als communicatieadviseur werk je proactief mee aan de profilering en zichtbaarheid van Woningbedrijf Velsen. En je fungeert als sparring partner en adviseur voor je collega’s. Je houdt de ontwikkelingen binnen en buiten Woningbedrijf Velsen in de gaten, analyseert de relevantie ervan voor communicatie en vertaalt deze indien nodig in advies. Als communicatieadviseur bij Woningbedrijf Velsen werk je direct onder de directeur-bestuurder. Je vormt samen met de bestuursadviseur de staf.

Wie zijn wij
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken met veel plezier aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie, die gewend is hard te werken. We werken aan teams die in grote mate zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen we
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. Woningbedrijf Velsen transformeert komende 10 jaar een groot deel van haar woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een van jouw werkdagen
Je start de dag met het checken van de door jou ingestelde social media. Indien nodig reageer je op berichten. Vervolgens zoek je nog wat zaken uit voor je plan om een goede webcare op te zetten. Je bereidt het overleg met een projectleider en woonconsulent voor over een sloop/nieuwbouw project. Tijdens het overleg deel je jouw visie op het communicatie- en participatietraject en bespreekt hoe je hen ondersteunt. Na het overleg zorg je dat de website weer actueel is, jij bent tenslotte eindverantwoordelijk. Die dag werk je verder aan het strategisch communicatieplan en bereid je jouw deel van het PvE voor de nieuwe website voor.

 Wij verwachten van jou

 • Je stelt het communicatiebeleid op;
 • Je adviseert over en bouwt mee aan de profilering en zichtbaarheid van Woningbedrijf Velsen;
 • Je communiceert naar de binnen- en buitenwereld over onze focusonderwerpen;
 • Je zorgt voor actieve perscommunicatie en issuemanagement;
 • Je draagt actief bij aan online communicatie en zet social media effectief in;
 • Je begeleidt communicatieprojecten en –vraagstukken;
 • Je adviseert en ondersteunt je collega’s bij hun in- en externe communicatie.

Wat breng je mee
Je hebt een relevante opleiding op HBO-niveau, aangevuld met specifieke kennis op het gebied van communicatie. Je hebt gewerkt in vergelijkbare functies en beschikt over  aantoonbare ervaring met communicatievraagstukken, social media en woordvoering.

Je bent een adviseur en sparring partner voor managers en collega’s. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en creëert draagvlak voor je adviezen. Overtuigingskracht combineer je met creativiteit om je doelen te bereiken. Je hebt een uitstekende pen. Samenwerken is je op het lijf geschreven. Je bent resultaat- en klantgericht.

Verder wortel je makkelijk in een nieuwe omgeving en bijt je je graag vast in de onderwerpen die spelen binnen en buiten Woningbedrijf Velsen. Je bent pro-actief  en weet wanneer je moet volgen of sturen.

Wat bieden wij

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal K van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 4060,- met een doorgroei naar € 5474,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • De organisatie biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overige

 • Het is een functie voor 32 uur per week;
 • Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature communicatieadviseur;
 • De eerste gespreksrondes vinden plaats op 18 maart. Ben je door naar de tweede ronde? Die gesprekken staan gepland op 25 maart.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
icoon informatie
Over de procedure

Peter Brinkman

personeelsadviseur a.i

p.brinkman@wbvelsen.nl -
06 -34 86 76 39

icoon informatie
Over de vacature

Simone Bes

communicatieadviseur a.i.

s.bes@wbvelsen.nl
- 06 - 29 03 57 21

icoon kalender
Sluitingsdatum: 7 maart 2021
Direct solliciteren