vacature HR adviseur

HR adviseur die de organisatie helpt groeien
(28-32 uur per week)

Werken jouw hart en hoofd optimaal samen, heb je samenwerken als tweede natuur en steek jij je handen uit de mouwen? Dan is dit een heerlijke werkplek. Je hebt vele talenten.

Maar een belangrijk talent is dat jij niet alleen jezelf, maar ook de organisatie mee wilt ontwikkelen. Je wordt enthousiast van onze organisatie met een boeiende maatschappelijke opgave en die het verschil kan maken in het leven van de mensen waar wij voor werken.

Wat doe je
Als HR Adviseur heb je een brede rol. In de relatief kleine setting ben je zowel HR businesspartner, projectleider, adviseur en ondersteuner voor de directeur-bestuurder en voor het management.
De komende periode zal de nadruk liggen op het adviseren en ondersteunen bij het structureren en realiseren van efficiëntere (HR)processen en het verder uitwerken van de werving- en selectieopdracht die de organisatie zich tot doel gesteld heeft. Verder komen alle HR gerelateerde zaken aan de orde.

Wie zijn wij
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken met veel plezier aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die in grote mate zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen we
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

<Een van jouw werkdagen
Je start de dag samen met je collega. Je overlegt wat wordt opgepakt en prioriteert. Voordat je aanschuift bij het MT, beantwoord je je mail. Bij het MT vertel je over de aandachtspunten voor een nieuwe gesprekkencyclus en bespreek je ideeën en een uitwerking. De input neem je mee en verwerk je in de notitie die je schrijft. In de middag overleg je met een teamleider het verzuim en zoek je samen naar oplossingen voor de re-integratie. Je werkt de ontwikkelvraag van dit team uit, komt met voorstellen, maakt vast een planning en zoekt naar een passende trainer.

Wij verwachten van jou

 • Het adviseren van de directeur-bestuurder, lijnmanagers en medewerkers op het gebied van HR aangelegenheden;
 • Het bieden van praktische, operationele ondersteuning bij in-, door- en uitstroom van personeel samen met de HR medewerker;
 • Het signaleren, vormgeven en implementeren van nieuwe wet- en regelgeving, HR beleid, processen, procedures en instrumenten;
 • Het signaleren en actief meedenken over ontwikkelingen binnen de organisatie;
 • Actief betrokken zijn bij de professionalisering van de medewerkers en de teams.

Wat breng jij mee

 • HBO+ werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding HRM of bedrijfskunde;
 • Sterk ontwikkelde advies- en communicatievaardigheden;
 • Ervaring met veranderkundige processen;
 • Resultaatgericht en doelmatig;
 • Analytisch, gestructureerd en georganiseerd;
 • Natuurlijk gevoel voor verhoudingen en omgevingsbewustzijn;
 • Beschikken over energie, veerkracht en humor;

Wat bieden wij

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal K van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 4060,- met een doorgroei naar € 5474,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • De organisatie biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overige

 • Het is een functie tussen de 28 en 32 uur per week;
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature HR adviseur;
 • De eerste gespreksrondes vinden plaats op  17 en 18 maart. Ben je door naar de tweede ronde? Die gesprekken staan gepland op 25 maart.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

icoon informatie
Over de procedure en vacature

Peter Brinkman

personeelsadviseur a.i

p.brinkman@wbvelsen.nl -
06 -34 86 76 39

icoon kalender
Sluitingsdatum: 7 maart
Direct solliciteren