Vacature medewerker Communicatie

Wil jij iets betekenen voor de samenleving, kom dan meebouwen bij WBV!

Als woningcorporatie biedt Woningbedrijf Velsen (WBV) mensen met een laag- of middeninkomen een betaalbaar en comfortabel thuis in aangename buurten. WBV verhuurt ca. 6.500 woningen in de woonkernen: IJmuiden, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Driehuis en Velserbroek. Onderaan deze pagina is meer informatie terug te vinden over onze woonkernen.

De uitdagingen op de woningmarkt zijn groot: maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op de woonbehoeften, veranderende eisen rondom wonen vragen om vernieuwing en klimaatvraagstukken dwingen tot aandacht voor verduurzaming. Binnen dit spectrum zetten zo’n 65 enthousiaste en gedreven medewerkers zich dagelijks in om met huurders, samenwerkingspartners èn met elkaar te doen waar in de samenleving behoefte aan is. Om de opgaven te realiseren groeit WBV de komende periode naar 82 FTE.

Wil jij iets betekenen voor de samenleving, kom dan meebouwen bij WBV!

Bij WBV wordt met veel enthousiasme voor en met de huurders en stakeholders gewerkt vanuit de drie kernwaarden: verbindend, inclusief en dienstbaar. WBV investeert graag in de medewerkers. Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen naar, vrijheid voor en verantwoordelijkheid van medewerkers. De ambitie is dat verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt en dat de teams in grote mate zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen We zijn actief in samenwerkingsverbanden en netwerken en zijn zichtbaar in de gemeenschap. Jij als medewerker communicatie helpt ons daarbij. Alleen dan kunnen we onze rol als maatschappelijke organisatie met betekenis invullen.

Wat ga je doen als medewerker communicatie?

Als medewerker communicatie draag je bij aan het communicatiebeleid van de organisatie. Je beheert en onderhoud de content. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten op het gebied van communicatie en marketing.  Verder creëer je nieuwe content voor de nieuwsbrieven, website en sociale media kanalen. Tevens werk je mee in communicatieplannen voor kleinere projecten.

Een greep uit de werkzaamheden van een medewerker communicatie bij Woningbedrijf Velsen:
 • Beheren van de (online) communicatiemiddelen;
 • Draagt zorg voor het ondersteunen van de organisatie bij de uitvoering van communicatieplannen en de correspondentie met klanten;
 • Ondersteunt collega’s op het gebied van communicatie (en bij de toepassing van communicatiemiddelen);
 • Maakt bijdragen voor alle communicatiemedia en corrigeert waar nodig redactioneel;
 • Schrijft zelfstandig teksten en redigeert teksten van anderen;
 • Bewaakt actualiteit van de content intern en extern;
 • Maakt content die aansluit bij de behoeften van onze klanten, voornamelijk huurders;
 • Gaat binnen en buiten de organisatie actief op zoek naar nieuws, interviewt medewerkers en anderen en deelt content via relevante kanalen.
Wij zoeken mensen woningbedrijf Velsen
Wij-zoeken-mensen-woningbedrijf-Velsen2-300x286
Wij-zoeken-mensen-woningbedrijf-Velsen-3-300x286
Wat neem je mee?
 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring met communicatie- en marketingbeleid en -instrumenten;
 • Kennis van en ervaring met multimedia;
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent zelfstandig en hebt ervaring met het ontwikkelen van communicatiemiddelen;
 • Daarnaast ben je creatief, initiatiefrijk, omgevingsbewust en heb je een goede uitdrukkingsvaardigheid.
Wat bieden wij?

De sfeer bij WBV is informeel. Een goede balans tussen werk en privé is heel belangrijk. De uren die je wilt en kunt investeren passend bij de levensfase waarin je je bevindt, bepalen we graag in overleg. Er is ruimte om 4×9 te werken of deels thuis te werken met budget om je thuiswerkplek in te richten.

 • Je wordt ingeschaald in minimaal schaal G en maximaal schaal I van de CAO Woondiensten
 • Leuke collega’s!
 • Flexibiliteit in werktijden en het aantal uur dat je werkt.
 • De mogelijkheid om thuis of op locatie te werken.
 • Een budget om je thuiswerkplek in te richten.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een fijne werkomgeving vlak bij ons strand en de duinen.

Hoe nu verder?

Ben jij enthousiast geworden en kun jij je helemaal vinden in bovenstaand profiel? Mail dan je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature medewerker communicatie. Voor vragen kan je een mail sturen naar werkenbij@wbvelsen.nl

We vragen referenties en een VOG-verklaring.

Overige vacatures

Klik op dit plaatje om de overige vacatures te bekijken

Meer informatie over WBV

Klik op de afbeelding om meer te lezen over Woningbedrijf Velsen

Meer informatie over de woonkernen van Woningbedrijf Velsen :

Santpoort-Zuid

Wij verhuren 72 appartementen verdeeld over drie complexen met ieder 24 woningen dwars gelegen op de Van den Bergh Van Eysingaplantsoen. De appartementen in deze portiek-etageflats, zonder lift, zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het zijn voornamelijk 3- en 4 kamerappartementen en enkele 2-kamer appartementen.

Santpoort-Zuid heeft een dorps karakter en heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een populair villadorp aan de duinrand. Santpoort Zuid ligt aan de spoorlijn tussen Santpoort Noord en Bloemendaal en heeft zelf ook een station. Het heeft goede verbindingen met de gemeentes in de omgeving en is per auto makkelijk bereikbaar.

Santpoort-Noord

Wij verhuren hier 110 eengezinswoningen, 108 appartementen zonder lift en 69 appartementen die wel over een lift beschikken. De eengezinswoningen liggen in de West-Indische buurt (deels verkocht) en in de Hyacintenstraat e.o. (deels verkocht). De appartementen zijn te vinden aan het Burg. Weertsplantsoen. In Santpoort-Noord bezitten wij ook 40 garages.

Het gebied Santpoort-Noord, ligt tussen de rijksweg A 208 in het oosten, de Santpoortse dreef in het, noorden en afbuigend naar het westen. In het zuiden het Burg. Rijkenspark. Santpoort-Noord heeft een station. Door het dorpse karakter is dit gebied zeer populair binnen de gemeente Velsen. Voor medische voorzieningen zijn de inwoners aangewezen op Haarlem-Noord.

Stadspark

Dit gebied ligt tussen de Lange Nieuwstraat en de Planetenweg. De bebouwing ligt rondom een parkachtig gebied. Onze woningen liggen aan: Moerbergplantsoen, Gijzenveltplantsoen, Grahamstraat, Radarstraat, Dolfijnstraat, Waalstraat en Radarstraat. In het gebied wonen veel 1-2 persoonshuishoudens en kleine gezinnen. In De Meteoor (Radarstraat) wonen senioren.

Aantal woningen: 6 portiek/etagewoningen met lift en 462 zonder.

Driehuis

In Driehuis bezit Woningbedrijf Velsen alleen verzorgingshuis Huis ter Hagen (gehuurd door Zorgbalans) met 18 inpandige aanleunwoningen. De verhuur van deze woningen gaat via Wonen in Velsen.
Voor informatie over de indicatie voor een plek in het verzorgingshuis kunt u bij Zorgbalans terecht.

Driehuis ligt tussen IJmuiden en Santpoort-Noord, ten noord-westen van de spoorlijn richting Beverwijk. Deze kern is bekend door onder andere het oudste crematorium Westerveld.

Oud-IJmuiden

Oud-IJmuiden wordt begrensd door de Kanaaldijk in het noorden, de Halkade in het westen, afbuigend naar de Geul die weer aansluit op de Kanaal dijk. De wijk ondergaat een ingrijpende ontwikkeling. Na afronding van de bouwactiviteiten zal sprake zijn van een evenwichtige mix: van oud- en nieuwbouw, monumentale gebouwen versus spraakmakende nieuwbouw en van hoog- en laagbouw. Voor het Thaliatheater is een mooi plein ontstaan.

Onze woningen: 183 eengezinswoningen, 225 portiek/etagewoningen met lift en 192 zonder.

IJmuiden-Zuid

IJmuiden-Zuid wordt begrensd door De Noostraat/Lange Nieuwstraat, de Heerenduinweg en voormalig spoor met Driehuis/IJmuiden. In dit deel van IJmuiden bezitten wij diverse portiek/etagecomplexen. Daarnaast eengezinswoningen in de sociale huur en de markthuur (aantal 15). In de Rivierenbuurt is een deel van de woningen verkocht. De appartementen in de Fidelishof worden, als ze leeg komen,

te koop aangeboden.

De verdeling is als volgt: 476 eengezinswoningen, 831 portiek/etagewoningen zonder lift en 47 met lift.

Velsen-Zuid

Velsen Zuid is gelegen tussen het Noordzeekanaal in het noorden, het tracé van de Velsertunnel in het oosten en de Parkweg in het westen en in het verlengde hiervan de Amsterdamseweg in het zuiden. Onze woningen in Meershoef en De Ticht zijn exclusief bestemd voor senioren.

Aantal woningen: 50 portiek/etagewoningen met lift en 13 zonder.

Zee- en Duinwijk

Het gebied Zee- en Duinwijk ligt ten westen van het Stadspark. In het zuiden begrensd door Heerenduinweg en in het noorden door Havenkade, Dokweg. Veel verschillende soorten woningen met veel variatie in de bouw: portiek/etagewoningen, galerijflats, eengezinswoningen en maisonnettes.

Onze woningen: 167 eengezinswoningen, 1537 etagewoningen met lift en 720 zonder.

Velserbroek

In Velserbroek verhuren wij 82 eengezinswoningen. Bijna allemaal in de sociale huur. Daarnaast verhuren wij enkele appartementen aan Stichting Philadelphia met op de begane grond een kinderdagverblijf.

Deze VINEX-locatie die in de jaren tachtig is ontwikkeld, ligt ten westen van rijksweg A 208.

 

Velsen-Noord

Ons bezit bestaat uit meanderende portieketage bouw aan de Gildenlaan en de Schulpweg, zowel gelijkvloers als maisonnettes. Aan het Breesaperhof staat laagbouw bestaande uit twee lagen. Ook aan de Ladderbeekstraat staat laagbouw. De woningen aan de Doelmanstraat zijn bestemt voor senioren. Al ons bezit is geconcentreerd rond het Breesaperhof. In het totaal zijn het 444 woningen. Dat zijn 434 portiek etagewoningen zonder lift, 7 met lift en 3 eengezinswoningen.

Velsen-Noord wordt begrensd door de Tata/Corus excursietrein, de Velsertunnelweg, het Noordzeekanaal en de Wenckebachstraat. Het gebied zit ingeklemd door industrie. Hoewel Velsen-Noord deel uitmaakt van de gemeente Velsen zijn de voorzieningen in Beverwijk dichterbij.

IJmuiden-Noord

IJmuiden is de grootste woonkern van de gemeente Velsen en dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. IJmuiden heeft veel voorzieningen, zoals de winkelstraat de Lange Nieuwstraat, een zwembad, twee theaters, sportparken, een goede busverbinding etc. Het centrum ligt in IJmuiden Oost, met het door Dudok ontworpen stadhuis. IJmuiden is een van de zeven woonkernen van Velsen, en telt zelf weer vier wijken met onderscheiden buurten. De wijken zijn Oud-IJmuiden, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid en Zee- en Duinwijk.

Aantal woningen
eengezinswoningen in de sociale huur: voor gezinnen 208, voor senioren 16
portiek/etage met lift: voor senioren 20
portiek/etage zonder lift: voor gezinnen 39, voor senioren 140, voor 1/2 persoonshuishoudens 303
In deze wijk zijn 25 markthuurwoningen beschikbaar: 2 eengezinswoningen en 23 appartementen met lift voor senioren

Woningbezit