Skip to main content

Medewerker financiële administratie (24-36 uur)

Zit het verwerken van een financiële administratie en bankboekingen in jouw genen? Wil jij meebouwen aan een duurzaam financieel gezonde basis? En wil je jouw talent in komen zetten binnen een organisatie met een boeiende maatschappelijke opgave? Goed dat je dit leest, want Woningbedrijf Velsen is op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als medewerker financiële administratie draag je (mede) zorg voor tijdige, correcte en betrouwbare (externe) verantwoordingsinformatie, zoals jaarrekening, begroting, dPi en dVi. Je bent verantwoordelijk voor de volledige verwerking van de financiële administratie en bankboekingen. Je draagt bij aan het opstellen van analyses en rapportages, het opstellen van budgetoverzichten en het opstellen van liquiditeitsprognoses.

Voor een tijdige verwerking van financiële gegevens benader je proactief andere afdelingen binnen Woningbedrijf Velsen en weet je de juiste vragen te stellen om cijfers en resultaten boven tafel te krijgen. Je werkt zelfstandig en proactief en streeft naar een cultuur van continu verbeteren van de eigen processen.

Een greep uit jouw werkzaamheden: 

 • Verzamelen, invoeren, controleren en verzorgen van gegevens voor een juiste, tijdige en volledige financiële administratie en orderverwerking;
 • Verwerken van de dagelijkse bankboekingen;
 • Ondersteunen van grootboekadministratie, zoals het doen van boekingen en controles;
 • Ondersteunen van de debiteuren- en huuradministratie;
 • Rapporteren over voortgang en status ten behoeve van de verslagleggingen;
 • Zorgdragen voor een correcte archivering;
 • Signaleren van verbeterpunten en doen van voorstellen die bijdragen aan continue verbetering van processen.

Wie zijn wij?
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Dit gebeurt op een nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen we?
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Het team

Het team Financiën & Control is verantwoordelijk voor de financiële administratie en de samenstelling van de jaarrekening, de begroting en de tussentijdse rapportages. Het team bestaat uit 8 medewerkers.

Wat breng je mee
Om de functie van medewerker financiële administratie goed uit te kunnen oefenen beschik je over MBO niveau 4 werk- en denkniveau met affiniteit in de financiële richting.
Daarnaast kun jij je vinden in onderstaande kenmerken:

 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie (ervaring met veranderprocessen is een pré);
 • Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en je wilt daarnaast ook meewerken aan de ontwikkeling van de organisatie;
 • Je bent resultaatgericht, zorgvuldig en doelmatig;
 • Je bent analytisch, gestructureerd en georganiseerd;
 • Je bent een energieke, veerkrachtige collega en beschikt daarnaast ook nog eens over een gezonde dosis humor!

Wat bieden wij
Woningbedrijf Velsen biedt jou bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen. De vacature is voor 24-36 uur (laten we samen kijken wat past). Het salaris is conform de cao Woondiensten. De functie van medewerker financiële administratie wordt gewaardeerd in schaal F met een bruto maandsalaris tussen de € 2.684,- en € 3.259,- op basis van 36 uur.

Naast het salaris bieden wij jou:

 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling, een persoonlijk ontwikkelbudget en een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering;
 • Ruimte voor eigen inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Hoe nu verder

 • Ben jij enthousiast geworden en kun jij je helemaal vinden in bovenstaand profiel? Mail dan je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature medewerker financiële administratie;
 • De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 19 april. Ben je door naar de tweede ronde? Die gesprekken staan gepland in de week van 26 april.
 • We vragen referenties en een VOG-verklaring.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Judith Robben

HR adviseur

06 51 46 62 22

icoon informatie
Direct solliciteren