Skip to main content

Wij zoeken een:

Sociaal projectleider die verbinding maakt tussen realisatie en bewoners (32-36 uur)

Verbindend – gestructureerd – stakeholdermanager

Ben jij de spin in het web die zicht houdt op alle betrokken huurders, hen vertegenwoordigt en op de hoogte houdt, ook nadat de laatste steen gelegd is? 

Je wordt enthousiast van onze organisatie met een boeiende maatschappelijke opgave en je wilt bijdragen aan het woonplezier van de mensen waar wij voor werken.

Wat doe je?
Je coördineert en voert regie op het sociale deel van herstructurerings- en grootschalige renovatieprojecten. Je creëert draagvlak, ondersteunt en begeleidt huurders bij deze projecten. Je neemt bewoners mee in het traject van voorbereiding, uitvoering en nazorg. Kijken vanuit de bril van de bewoner is hierbij essentieel. Je doet dit door in contact te blijven met de bewoners; bij hen aan de keukentafel of bijvoorbeeld via een overleg met een klankbordgroep. Deze input neem je mee bij de opstelling van onder meer een programma van eisen voor bewonersbegeleiding en een sociaal budget. Je maakt vervolgens afspraken met betrokken partijen om overlast voor bewoners tot een minimum te beperken. Indien nodig creëer je hiervoor binnen kaders maatwerkoplossingen.

Je brengt de “sociale kaart” van een project in beeld en je stelt een sociaal plan op. Je signaleert en vormt procedures en werkwijze op het eigen vakgebied. Je vormt samen met andere technische projectleiders en de projectontwikkelaar het projectteam. In dit team ben jij degene die de belangen van bewoners (mede) waarborgt en gezond tegenspel biedt als deze belangen onder druk komen te staan. Je realiseert de projectcommunicatie en begeleiding van bewonersbijeenkomsten ten behoeve van de projecten en je houdt nauwlettend in de gaten of de gemaakte afspraken worden nagekomen.

Wie zijn wij?
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken met veel plezier aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die in grote mate zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij?
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een werkdag
Op maandagochtend pak je een bedrijfsfiets en fiets je eerst naar een project. Met de laatste huurder maak je de laatste afspraken over de verhuizing. Over drie weken zullen twee markante gebouwen worden gesloopt. Deze laatste bewoner zal als het klaar is ook weer de eerste bewoner worden. Zo heb je geborgd dat er geheugen in de wijk blijft. Je vind het belangrijk om ook op wijkniveau mee te denken en te adviseren om iets mooie op te bouwen en te behouden!

Na deze afspraak fiets je nog langs een volgend project. Een project dat gaat uithuizen over een jaar. Met huidige bewoners (die ook graag terugkeren) werk je met gemeente en de gebiedsontwikkelaar aan een nieuw plan. Je hebt overleg met een groep bewoners als voorbereiding op een bijeenkomst voor huurders en omwonenden. In dit overleg stem je zaken af en probeer je helder te krijgen of de informatie die je hebt gekregen van een collega ook klopt. Helaas kon de collega er niet bij aanwezig zijn.

’s Middags zit je bij het overleg met de manager transitie en ontwikkeling en één van de projectontwikkelaars. Samen bespreek je de planning van de verschillende projecten binnen het grote projectplan van Pont tot Park. Je merkt dat jouw inbreng en kennis op het gebied van huurdersbelangen en processen rond uitplaatsing hierbij van groot belang zijn. Je maakt concrete afspraken met elkaar en je opdracht is om een tweetal projectplannen te gaan schrijven. Als het overleg is afgelopen heb je nog tijd om je mails weg te werken en nog even een collega aan te schieten over problemen rond een huurder. Een andere collega vraagt aan jou om mee te kijken naar een projectplan over de renovatie van een huizenblok. Met name op het gebied van de communicatie missen er nog zaken in dit plan. Je biedt aan om ergens in deze week samen te gaan zitten en hier naar te gaan kijken.

Met voldoening kijk je terug naar de dag en realiseer je je dat je meewerkt aan een prachtige en impactvolle klus binnen IJmuiden en de omgeving. Echt iets om trots op te zijn.

Wij verwachten van jou

 • Je communiceert duidelijk en begrijpelijk op alle niveaus;
 • Je creëert draagvlak;
 • Je bent een verbinder met inlevingsvermogen;
 • Je weet inhoud te geven aan de dynamiek ‘projecten en mensen’;
 • Je hebt ervaring met het participeren in een projectteam;
 • Je initieert en bent proactief;
 • Je hebt humor en relativeringsvermogen;
 • Je kunt goed werken onder druk;
 • Je hebt overzicht en weet structuur aan te brengen.

Wat breng jij mee?
Je bent een gemotiveerde teamplayer die zichzelf en anderen kan ontwikkelen in een dynamische context. Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en werkervaring met projecten. Je hebt kennis van wet- en regelgeving, affiniteit met juridische zaken op het gebied van huurrecht en weet richting te geven waar kaders en werkwijzen nog gevormd moeten worden.

Wij bieden:

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal J van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 3763,- met een doorgroei naar € 5083,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • De organisatie biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overige

 • Het is een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure 

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Sociaal Projectleider;
 • Voor vragen kun je terecht bij Judith Robben, interim recruitment adviseur: j.robben@wbvelsen.nl of 06 18 76 52 94 .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Het delen op social media wel!

icoon informatie

Judith Robben

recruitment adviseur a.i

j.robben@wbvelsen.nl / 06 18 76 52 94

Direct solliciteren