Kom jij jouw enthousiasme en expertise inzetten en wil jij bijdragen aan het woonplezier van onze bewoners? Lees snel verder want Woningbedrijf Velsen is op zoek naar jou!

Over Woningbedrijf Velsen
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Binnen ons team hebben wij ruimte voor een:

Sociaal wijkbeheerder (32-36 uur)

Wat ga je doen als sociaal wijkbeheerder
Woonplezier begint met een goede woning en met een fijne buurt. Daar zetten alle medewerkers van Woningbedrijf Velsen zich voor in. Een speciale taak is er voor de sociaal wijkbeheerders. Zij zijn onmisbaar als onze ogen en oren in de wijk. Als sociaal wijkbeheerder houd jij je bezig met het ‘ schoon, heel en veilig’  houden van de wijken. Samen met het team van woonconsulenten zorg jij voor prettige en vitale wijken. Voor onze bewoners ben je zichtbaar aanwezig en het eerste aanspreekpunt in de wijk of het wooncomplex. Zij kunnen bij jou terecht met vragen en voor advies. Je pakt zaken meteen op en handelt lichte overlastzaken af. Je werkt hierbij niet alleen samen met je directe collega’s maar ook met andere partijen zoals de gemeente, politie en maatschappelijke instanties. In je rondes door de wijk houd je toezicht op technische installaties in de woningen, schoonmaak en tuinonderhoud. Daarnaast krijg je de ruimte voor initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren.

Je werktijden zijn over het algemeen tussen 08:00-17:00 uur, bij hoge uitzondering een keer in de avond.

Een indruk van je werkdag

Je dag begint op het wijkkantoor. Direct staat de schoonmaker voor de deur. Hij heeft een vraag over de schoonmaak in een van de complexen. Samen spreken jullie zijn werkzaamheden door. Om 8.30 begint je dagelijkse spreekuur voor de bewoners. Een huurder komt langs om te melden dat zijn buurman die nacht heel luide muziek heeft gedraaid. Samen bespreek je even hoe je de overlast het beste kan bespreken. Een van de vaste klanten van je spreekuur staat op de stoep. Ze is eenzaam en drinkt graag een kopje koffie bij je op kantoor. Na het spreekuur loop je een ronde in de wijk en maak je een melding bij de gemeente van een berg afval dat je tegenkomt. Ondertussen belt een van de technisch adviseurs. Er staat een lift stil bij een van je complexen. De monteur is inmiddels ingeschakeld, maar hij vraagt of je even een briefje op wilt hangen dat de lift buiten gebruik is. In de middag heb je een overleg met de wijkagent. Samen met hem en de woonconsulent bespreek je een moeilijke overlastzaak. De veroorzaker is iemand die niet zo goed voor zichzelf kan zorgen. Met elkaar besluit je om een melding te maken bij het wijkteam. Zij kunnen dan onderzoeken welke zorg nodig is.

Wie ben jij?       

Om deze functie succesvol te kunnen vervullen ben je in het bezit van een MBO 4 diploma en heb je ervaring als sociaal wijkbeheerder of ervaring in een vergelijkbare functie. Daarnaast heb je ervaring met bewoners/inwoners en met (lichte) overlast. Ook kun je je vinden in onderstaande kenmerken;

  • Je bent communicatief vaardig, sociaal, en je hebt zin om je tanden te zetten in uitdagingen en oplossingen waar onze snel veranderende maatschappij om vraagt;
  • Je bent opgewekt, nieuwsgierig en leergierig en bovenal ben jij energiek en heb je humor en draag je dit uit in het team.

Wat bieden wij jou?
Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal G van de cao Woondiensten, en bedraagt maximaal € 3754,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur.

Naast het salaris bieden wij jou:

  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling, een persoonlijk ontwikkelbudget en een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering;
  • Ruimte voor eigen inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie;
  • Tijdens het werk staat een e-bike tot je beschikking.

Hoe nu verder
Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en kun jij je helemaal vinden in bovenstaand profiel? Mail dan je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Sociaal Wijkbeheerder.

Voor vragen kun je terecht bij Judith Robben (interim recruitment adviseur) via j.robben@wbvelsen.nl of 06-187 652 94.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;

Kijk voor meer informatie over Woningbedrijf Velsen op de website: www.wbvelsen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Het delen op social media wel!

icoon informatie

Judith Robben

interim recruitment adviseur

j.robben@wbvelsen.nl
06 18 76 52 84

Direct solliciteren