Wij zoeken een:

Sociaal Wijkbeheerder (32-36 uur)

Communicatief vaardig – onderhandelingsvaardig – accuraat

Woonplezier begint met een goede woning. En met een fijne buurt. Daar zetten alle medewerkers van Woningbedrijf Velsen zich voor in. Een speciale taak is er voor de sociaal wijkbeheerders. Zij zijn onmisbaar als onze ogen en oren in de wijk.

Wat doe je?
Als sociaal wijkbeheerder houd jij je bezig met het ‘ schoon, heel en veilig’  houden van de wijken. Samen met het team van woonconsulenten zorg jij voor prettige en vitale wijken. Voor onze bewoners ben je zichtbaar aanwezig en het eerste aanspreekpunt in de wijk of het complex. Zij kunnen bij jou terecht met vragen en voor advies. Je pakt zaken meteen op en handelt lichte overlastzaken af. Je werkt hierbij niet alleen samen met je directe collega’s maar ook met andere partijen zoals de gemeente, politie en maatschappelijke instanties. In je rondes door de wijk houd je ook toezicht op technische installaties in de woningen, schoonmaak en tuinonderhoud. Daarnaast krijg je de ruimte voor initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren.

Wie zijn wij?
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Dit gebeurt op een nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij?
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een van jouw werkdagen
Je dag begint op het wijkkantoor. Bijna meteen staat de schoonmaker voor de deur. Hij heeft een vraag over de schoonmaak in een van de complexen. Samen drink je een kop koffie en spreek je zijn werkzaamheden door. Om 8.30 begint je dagelijkse spreekuur voor de bewoners. Een van de huurders komt langs om te melden dat zijn buurman die nacht heel luide muziek heeft gedraaid. Hij blijkt de buurvrouw goed te kennen. Samen bespreek je even hoe je de overlast het beste kan bespreken. Een van de vaste klanten van je spreekuur staat op de stoep. Ze is eenzaam en drinkt graag een kopje koffie bij je op kantoor.

Na het spreekuur loop je een ronde in de wijk. Bij een van de renovatieflats tref je een berg afval aan. Helaas is er niets te vinden waaruit blijkt wie de troep heeft achtergelaten. Het afval ligt op het terrein van de gemeente. Je maakt dus een melding in de gemeenteapp. Ondertussen belt een van de technisch adviseurs. Er staat een lift stil bij een van je complexen. De monteur is inmiddels ingeschakeld, maar hij vraagt of je even een briefje op wilt hangen dat de lift buiten gebruik is. Je loopt terug naar het wijkkantoor en maakt even een briefje voor op de lift. Dan snel naar het complex om het briefje op te hangen.

Inmiddels is het al ruim in de middag. Je hebt een overleg met de wijkagent. Samen met hem en de woonconsulent bespreek je een moeilijke overlastzaak. De veroorzaker is iemand die niet zo goed voor zichzelf kan zorgen. Met elkaar besluit je om een melding te maken bij het wijkteam. Zij kunnen dan onderzoeken welke zorg nodig is. Omdat jij een goed contact hebt met deze huurder spreken jullie ook af dat jij regelmatig even langs gaat voor een gesprekje en om de situatie in de gaten te houden. Dit koppel je dan terug aan de wijkagent en woonconsulent. Met dit overleg zit je dag er weer bijna op. Als je naar buiten loopt tref je een van de huurders die niet zo netjes is in het portiek. Met een geintje maak je nog even bespreekbaar dat hij het toch weer even moet opruimen.

Wat breng je mee?
Om deze functie succesvol te kunnen vervullen zijn je ervaring en kennis (hard skills) en persoonlijke vaardigheden (soft skills) beide van belang.

Hard skills

 • ervaring als sociaal wijkbeheerder of een vergelijkbare functie waarin je met uiteenlopende inwoners/bewoners te maken hebt gehad en ook met (lichte) overlast
 • een opleiding op MBO-niveau
 • Rijbewijs B

Soft skills

 • opgewekt, nieuwsgierig en leergierig
 • enthousiasme om de tanden te zetten in uitdagingen en oplossingen waar onze snel veranderende maatschappij om vraagt
 • goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden
 • stressbestendigheid
 • bemiddelingsvaardig

Daarnaast verwelkomen we ook graag een collega met humor en relativeringsvermogen, we zijn immers een organisatie in beweging.

Wij bieden:

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal G van de cao Woondiensten, en bedraagt maximaal € 3754,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • Woningbedrijf Velsen biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.
 • Tijdens het werk staat een e-bike tot je beschikking.

Overig

 • Bij voorkeur werk je 32-36 uur per week;
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature sociaal wijkbeheerder;
 • Voor vragen kun je terecht bij Marieke van Kilsdonk, interim recruitment adviseur: m.vankilsdonk@wbvelsen.nl of 06-288 30 683.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

icoon informatie

Marieke van Kilsdonk

recruitment adviseur a.i

m.vankilsdonk@wbvelsen.nl
06-28 83 06 83

icoon kalender
Sluitingsdatum: 5 januari
Direct solliciteren