Sociaalwijkbeheerder2

Sociaal Wijkbeheerder met een sociaal hart en praktische instelling voor 36 uur per week

Werken jouw hart en hoofd optimaal samen, heb je samenwerken als tweede natuur en steek jij je handen uit de mouwen? Dan is dit een heerlijke werkplek.

Woningcorporatie Woningbedrijf Velsen zoekt een sociaal wijkbeheerder die onze bewoners een warm hart toedraagt. Je bent het bekende gezicht in de buurt, ons visitekaartje. Je weet wat er speelt in de wijk, welke ondersteuning nodig is en wat huurders zelf kunnen. Bewoners kunnen bij jou terecht voor vragen, advies of ondersteuning. Je bent onmisbaar als onze ogen en oren in de wijk.

Wat doe je
Als sociaal wijkbeheerder signaleer je sociale- en maatschappelijke problemen en lost veel op. Je bouwt actief aan je netwerk en  hebt goede contacten met collega’s, de wijkagent, maatschappelijke instellingen en de gemeente. In je rondes door de wijk houd je ook toezicht op technische installaties in de gebouwen, schoonmaak en tuinonderhoud. Je zorgt dat ‘jouw wijk(en)’  schoon, heel en veilig zijn. Kortom, je bent een echte netwerker met een sociaal hart en met technisch en praktisch inzicht.

Wie zijn we
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Dit gebeurt op een nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen we
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een van jouw werkdagen
Je begint je dag met het doornemen van nieuwe meldingen in het wijkkantoor. Daarna is het tijd voor een ronde door je wijk. Bij  het lopen van je ronde kom je een paar vuilniszakken tegen en onderzoek je van wie deze zakken zijn. Je gaat in gesprek met de vervuiler en komt tot duidelijke afspraken zodat het niet weer voorkomt. Daarna bel je aan bij nieuwe huurders om hen welkom te heten en informeer je hen over de woon- en leefregels. Je ontvangt een telefoontje van een huurder met een klacht over geluidsoverlast. Bij aankomst kom je terecht in een burenconflict. Jij doet de eerste bemiddeling en verwijst door naar Buurtbemiddeling. Na de lunch heb je een overleg met de woonconsulent en het schoonmaakbedrijf over de schoonmaak van een complex. Ondertussen word je door een bewoner gebeld dat er water langs de gevel loopt bij een van de flats in je wijk. Je haast je ernaartoe om de ernst van de situatie te bepalen. Je collega servicedienst is ook net gearriveerd. Samen bekijk je waar het water vandaan komt en hoe het opgelost kan worden. Dan loop je nog naar de bewoner die je gebeld heeft om verslag uit te brengen. Je sluit af in je kantoor om nog even de administratie weg te werken.

Wij verwachten van jou
Je bent opgewekt, nieuwsgierig en je hebt een leergierig karakter. Je communicatieve en sociale vaardigheden zijn goed ontwikkeld. Je zet je enthousiasme in om de uitdagingen aan te gaan die de maatschappij vraagt. Je bent positief kritisch en gaat samen op onderzoek uit naar de beste werkwijze voor de huurder en de organisatie. Je zorgt dat de leefbaarheid op peil blijft en in de wijken die vallen binnen de transformatieopgave ben jij extra alert op mogelijke onregelmatigheden of zorgen van bewoners.

Wat breng jij mee
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding in een sociale/dienstverlenende richting (mbo Wijkbeheer is een pré). Je hebt 5-7 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt een rijbewijs B.

Wat bieden wij

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO Woondiensten zoals een goed pensioen en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Een functie voor 36 uur per week;
 • Een salaris van minimaal € 2934,- en maximaal € 3592,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek in overeenstemming met schaal G van de CAO Woondiensten;
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Een fijne werkomgeving met prettige collega’s;
 • Aandacht voor talent en ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Daarbij heb je de beschikking over een persoonlijk ontwikkelbudget vanuit de CAO Woondiensten en verschillende faciliteiten om vorm te geven aan jouw loopbaan.
 • Tijdens het werk staat een fiets tot je beschikking.

Overige

 • Het is een functie voor 36 uur per week;
 • Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure;
 • We vragen referenties en een VOG-verklaring.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature sociaal wijkbeheerder;
 • De gesprekken vinden op 14 juni (eerste ronde) en 21 juni (tweede ronde) plaats.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

icoon informatie
Over de procedure

Peter Brinkman

personeelsadviseur a.i

p.brinkman@wbvelsen.nl
06 -34 86 76 39

icoon informatie
Over de vacature

Annechien Visser

Teamleider Verhuur

a.visser@wbvelsen.nl
06 22 65 63 39

icoon kalender
Sluitingsdatum: 13 juni 2021
Direct solliciteren