Wij zoeken een:

Teamleider Sociaal Beheer (32-36 uur)

Zakelijk – mensgericht

Werken jouw hart en hoofd samen, heb je samenwerken als tweede natuur en steek jij je handen uit de mouwen? Dan zou deze functie mooi kunnen aansluiten bij jouw competenties.

Je hebt vele talenten. Een belangrijk talent is dat jij niet alleen jezelf, maar ook je team wilt en kunt ontwikkelen. Je bent een optimist voor wie geen brug te ver is en die enthousiasme en positiviteit overbrengt door te denken in mogelijkheden. Dat doe je voor en samen met bewoners. Je bent een natuurlijk leider en je verbindt mens en organisatie.

Bij Woningbedrijf Velsen hebben wij nu deze prachtkans voor een gedreven kandidaat met een eigentijdse manier van leidinggeven die voor veel mensen het verschil kan maken.

Wat doe jij?
Je geeft dagelijks leiding aan het team Sociaal Beheer. Dit team vertegenwoordigt de huurders binnen ons bedrijf, draagt zorg voor huurders en wijken die aandacht nodig hebben en brengt hier ook de verbinding.

Onder Sociaal Beheer vallen de volgende aandachtsgebieden: Wijkbeheer, Sociaal Beheer en Huurincasso. In totaal werken er 12 medewerkers in deze subteams. Jij voelt aan hoe je de teams aanstuurt en schakelt regelmatig tussen een wat meer beleidsmatige aansturing op sommige momenten en een concrete en operationele aanpak in ander situaties.

Vanzelfsprekend heb je basiskennis van de sociale kaart en over processen op het gebied van leefbaarheid in de wijken. Je bent sterk op de inhoud, geeft duidelijk kaders aan en spreekt verwachtingen uit. Je stuurt net zoveel op proces en resultaat als op houding en gedrag. Jij ontwikkelt je teams in hun klantgericht denken. En je ondersteunt collega’s bij het onderzoeken van vraagstukken. Niet alleen de sociale vraagstukken maar ook de uitdagingen en kansen op wijkniveau. Je bent gesprekspartner van lokale partners en behoud zo de aansluiting extern.

Samengevat ziet je takenpakket er als volgt uit:

 • Leidinggeven aan de teams van de afdeling sociaal beheer (in totaal 12 personen).
 • Sturen op en verantwoordelijk voor de resultaten en doelen van de teams.
 • De vertaalslag maken van de visie en de koers van de organisatie naar het dagelijks handelen van de medewerkers naar klant en collega door het geven van heldere kaders, de juiste richting en voorbeeldgedrag.
 • Het ontwikkelen van het oplossend vermogen van de collega’s.
 • Zorgdragen voor effectieve en efficiënte klantprocessen.
 • Het verbinden en samenwerken binnen de teams en met andere afdelingen.
 • Gesprekspartner voor externe partijen en samenwerkingspartners.

Een werkdag
Je begint de dag met een weekstart met de teams samen en bevordert hiermee de samenwerking. In het overleg merk je dat dat het oppakken van verantwoordelijkheid aandacht vraag. Je stimuleert de teams in het zoeken naar oplossingen en het zelf in gang zetten hiervan. Daarna zit je met de woonconsulenten om op casusniveau zaken te bespreken en ze daarin verder te helpen om de lijn weer helder te krijgen en hun plan van aanpak verder uit te wijken.

Je stapt op je fiets en fietst naar het wijkkantoor om samen met de wijkbeheerder een complex te bekijken waar zaken spelen op het gebied van leefbaarheid. Samen kijk je naar mogelijke oplossingen en verkent welke partners vanuit het lokale netwerk hierbij betrokken moeten worden.

Als je terug komt op kantoor vragen twee collega’s aandacht voor de hoeveelheid werk waar ze in vast lopen. Je hebt even de tijd en gaat het gesprek met ze aan, motiveert ze en geeft ze tips in het beter op orde krijgen van het proces. Ze gaan hiermee aan de slag. Na de lunch heb je een overleg met je collega leidinggevenden over de ontwikkeling van je teams en de samenwerking tussen de afdeling. Je spart over de aanpak en maakt samen afspraken. Je signaleert verbeterkansen, maakt hiervoor een plan van aanpak en bespreekt deze met je leidinggevende, de Manager Klant en Woning.

Daarna loop je door je mailbox, beantwoord mails en ruimt de nodige mails op. Met de beleidsmedewerker en een woonconsulent bespreek je als afsluiting van de dag hoe je het beleid rond de wooncoaches kunt vormgeven. Samen maak je een eerste opzet voor het MT. Je zet de planning in je agenda en na nog even gesproken te hebben met een collega sluit je je computer met voldoening af.

Wie zijn wij?
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer.

Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij?
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een leidinggevende rol;
 • In staat om situationeel leiding te geven;
 • Kennis van en inzicht in klantomgevingen en sterke affiniteit met woonvraagstukken;
 • Je bent daadkrachtig, proactief en toegankelijk;
 • Je leidinggevende stijl werkt enthousiasmerend en verbindend.

Wij bieden:

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal K van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 4141,- met een doorgroei naar € 5597,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • Een dynamische organisatie waar eigen inbreng wordt gewaardeerd;
 • Een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overige

 • Het gaat om een functie voor 32 – 36 uur per week;
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure
Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Teamleider Sociaal Beheer.

 • Voor vragen kun je terecht bij Marieke van Kilsdonk, adviseur recruitment a.i. via vankilsdonk@wbvelsen.nl en 06 -28 83 06 83

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

icoon informatie

Marieke van Kilsdonk

recruitment adviseur a.i

m.vankilsdonk@wbvelsen.nl
06-28 83 06 83

icoon kalender
Sluitingsdatum: 4 januari
Direct solliciteren