Teamleider verhuur en beheer (36 uur per week)

Teamleider verhuur en beheer (36 uur per week)

Werken jouw hart en hoofd samen, heb je samenwerken als tweede natuur en steek jij je handen uit de mouwen? Dan is dit een heerlijke werkplek.

Je hebt vele talenten. Maar een belangrijk talent is dat jij niet alleen jezelf, maar ook je team wilt ontwikkelen. Je bent die optimist voor wie geen brug te ver is en die enthousiasme en positiviteit overbrengt door te denken in mogelijkheden. Dat doe je voor en samen met bewoners. Je bent een natuurlijk leider en je verbindt mens en organisatie.

Bij Woningbedrijf Velsen hebben wij nu deze prachtkans voor een gedreven kandidaat met een eigentijdse manier van leidinggeven die voor veel mensen het verschil kan maken: teamleider verhuur en beheer

Wat doe jij
Je geeft dagelijks leiding aan het team verhuur en beheer. Hieronder vallen vier teams, die elk hun eigen karakter hebben. Jij voelt aan hoe je de teams aanstuurt. De ene keer heel abstract, bijna beleidsmatig, de andere keer heel concreet en operationeel.

Vanzelfsprekend heb je basiskennis over klantprocessen op het gebied van onderhoud en verhuur binnen corporaties. Je bent sterk op de inhoud, geeft duidelijk kaders aan en spreekt verwachtingen uit. Je stuurt net zoveel op proces en resultaat als op houding en gedrag. Jij ontwikkelt je teams in hun klantgericht denken. En je ondersteunt collega’s bij het onderzoeken van vraagstukken. Niet alleen technische vraagstukken maar ook de uitdagingen met onze klant en intern.

Je kunt snel schakelen. Het is belangrijk dat je kunt omgaan met onzekerheden en niet altijd beschikt over alle informatie. Je ziet duidelijk wat ontbreekt en durft toch beslissingen te nemen.

Wie zijn wij
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer.

Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een van jouw werkdagen
De agenda staat altijd vol en het is voortdurend schakelen. Je start vandaag met de weekstart samen met de medewerkers van het klantcentrum. Jullie spreken in een half uurtje de komende week door. Vervolgens is het hoog tijd om de binnengekomen e-mails te beantwoorden. Na de lunch heb je een gesprek met een van de medewerkers over zijn re-integratieplan. En terwijl je met de maandrapportage bezig bent, loopt een van de technisch adviseurs bij je binnen. Hij wil even met je sparren. Aansluitend rol je in het tactisch overleg met de vaste aannemer. Na dat gesprek is het bijna tijd om je computer af te sluiten, maar neem je eerst nog wat stukken door voor het aankomend teamleidersoverleg.

Wat doet de afdeling verhuur en beheer
Deze afdeling voert onze meest primaire processen uit. Zij verzorgen onze klantcontacten, verhuren onze woningen, organiseren het mutatieonderhoud en onze reparatieverzoeken.

 Wij verwachten van jou

 • Leidinggeven aan de teams van de afdeling verhuur en beheer, hieronder vallen de teams van de verhuurmakelaars, dagelijks onderhoud, kcc en serviceonderhoud (in totaal 19 personen).
 • Sturen op en verantwoordelijk voor de resultaten en doelen van de teams.
 • Geven van heldere kaders en de juiste richting, passend binnen de visie en koers van de organisatie.
 • Stimuleren van de ontwikkeling, creativiteit en het organiserend vermogen van de collega’s.
 • Zorgdragen voor effectieve en efficiënte klantprocessen.
 • Bijdragen aan de inhoudelijke ontwikkeling van teams t.b.v. van het realiseren van hun doelstellingen.
 • Stimuleren van verbinding en samenwerking met andere afdelingen
 • Gesprekspartner voor externe partijen en samenwerkingspartners. Je rapporteert aan de Manager klant en woning.
 • Je legt verbindingen tussen feiten, waarnemingen en wat daarbinnen praktische oplossingen zijn. Je besluit op basis van argumenten, zonder voorbij te gaan aan emoties.

Wat breng je mee

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een leidinggevende rol;
 • In staat om situationeel leiding te geven;
 • Kennis van en inzicht in klantomgevingen en sterke affiniteit met woonvraagstukken.
 • Je bent daadkrachtig, proactief en toegankelijk.
 • Je leidinggevende stijl werkt enthousiasmerend.

Wat bieden wij

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal K van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 4060,- met een doorgroei naar 5474,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • Een dynamische organisatie waar eigen inbreng wordt gewaardeerd;
 • Een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overige

 • Het gaat om een fulltime functie (36 uur per week);
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Teamleider;
 • De eerste gesprekken vinden dinsdag 16 maart 2021 plaats; 

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

icoon informatie
Over de procedure

Peter Brinkman

personeelsadviseur a.i

p.brinkman@wbvelsen.nl
06 -34 86 76 39

icoon informatie
Over de vacature

Marcel Rodigas

manager Klant en Wonen

m.rodigas@wbvelsen.nl
06 - 51 54 36 12

icoon kalender
Sluitingsdatum: 7 maart 2021
Direct solliciteren