Wij zoeken een:

Teamleider verhuur en vastgoedbeheer (36 uur per week)

Werken jouw hart en hoofd samen, heb je samenwerken als tweede natuur en steek jij je handen uit de mouwen? Dan is dit een heerlijke werkplek.

Je hebt vele talenten. Maar een belangrijk talent is dat jij niet alleen jezelf, maar ook je team wilt en kunt ontwikkelen. Je bent die optimist voor wie geen brug te ver is en die enthousiasme en positiviteit overbrengt door te denken in mogelijkheden. Dat doe je voor en samen met bewoners. Je bent een natuurlijk leider en je verbindt mens en organisatie.

Bij Woningbedrijf Velsen hebben wij nu deze prachtkans voor een gedreven kandidaat met een eigentijdse manier van leidinggeven die voor veel mensen het verschil kan maken: teamleider verhuur en vastgoedbeheer.

Wat doe jij

Je geeft dagelijks leiding aan het team verhuur en vastgoed beheer. Hieronder vallen vier teams, die elk hun eigen karakter hebben. Jij voelt aan hoe je de teams aanstuurt. De ene keer heel abstract, bijna beleidsmatig, de andere keer heel concreet en operationeel.

Vanzelfsprekend heb je basiskennis over klantprocessen op het gebied van onderhoud en verhuur binnen corporaties. Je bent sterk op de inhoud, geeft duidelijk kaders aan en spreekt verwachtingen uit. Je stuurt net zoveel op proces en resultaat als op houding en gedrag. Jij ontwikkelt je teams in hun klantgericht denken. En je ondersteunt collega’s bij het onderzoeken van vraagstukken. Niet alleen technische vraagstukken maar ook de uitdagingen met onze klant en intern.

Je kunt snel schakelen. Het is belangrijk dat je kunt omgaan met onzekerheden en niet altijd beschikt over alle informatie. Je ziet duidelijk wat ontbreekt en durft toch beslissingen te nemen.

Wie zijn wij

Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer.

Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij

Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een van jouw werkdagen

Je begint de dag met een weekstart van één van je teams. Een punt die omhoog komt is de samenwerking met andere teams. Omdat je merkt dat ze dit nog lastig vinden om zelf op te pakken stimuleer je het team in het zoeken naar oplossingen die ze zelf in gang gaan zetten. Na de weekstart loop je langs de verschillende teams om te horen hoe zaken lopen en adviseer je een collega bij het anders aanpakken van een technische adviesaanvraag. Twee collega’s lopen vast in de hoeveelheid werk. Je hebt even de tijd en gaat het gesprek met ze aan, motiveert ze en geeft ze tips in het beter op orde krijgen van het proces. Ze gaan hiermee aan de slag. Daarna heb je een re-integratiegesprek met een collega die langdurig ziek is. Samen bespreek je de mogelijkheden en komt tot een opzet om weer te gaan starten met het werk. Na de lunch heb je een overleg met je collega leidinggevenden over de ontwikkeling van je teams en de samenwerking tussen de afdeling. Je spart over de aanpak en maakt samen afspraken. Je signaleert verbeterkansen, maakt hiervoor een plan van aanpak op en bespreekt deze met de manager klant en woning. Aansluitend rol je in het tactisch overleg met de vaste aannemer. Daarna loop je door je mailbox, beantwoord mails en ruimt de nodig mails op. Je merkt dat een team teveel z’n eigen gang gaat. Je maakt een plan om dit met het team te gaan bespreken. Je bent benieuwd wat hier achter zit. Je realiseert dat dit geen makkelijke gesprekken gaan worden, maar je merkt dat juist dit je energie geeft. Je zet de planning in je agenda en na nog even gesproken te hebben met een collega sluit je je computer met voldoening af.

Wat doet de afdeling verhuur en vastgoed beheer

Deze afdeling voert onze meest primaire processen uit. Zij verzorgen onze klantcontacten, verhuren onze woningen, organiseren het mutatieonderhoud en onze reparatieverzoeken.

Wij verwachten van jou

 • Leidinggeven aan de teams van de afdeling verhuur en vastgoed beheer, hieronder vallen de teams van de verhuurmakelaars, dagelijks onderhoud, kcc en serviceonderhoud (in totaal 19 personen).
 • Sturen op en verantwoordelijk voor de resultaten en doelen van de teams.
 • De vertaalslag maken van de visie en de koers van de organisatie naar het dagelijks handelen van de medewerkers naar klant en collega door het geven van heldere kaders, de juiste richting en voorbeeldgedrag.
 • Het ontwikkelen van het oplossend vermogen van de collega’s.
 • Zorgdragen voor effectieve en efficiënte klantprocessen.
 • Het ontwikkelen van teams t.b.v. van het realiseren van hun doelstellingen.
 • Het verbinden en samenwerken binnen de teams en met andere afdelingen.
 • Gesprekspartner voor externe partijen en samenwerkingspartners. Je rapporteert aan de manager klant en woning.
 • Je legt verbindingen tussen feiten, waarnemingen en wat daarbinnen praktische oplossingen zijn. Je besluit op basis van argumenten, zonder voorbij te gaan aan emoties.

Wat breng je mee

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een leidinggevende rol;
 • In staat om situationeel leiding te geven;
 • Kennis van en inzicht in klantomgevingen en sterke affiniteit met woonvraagstukken;
 • Je bent daadkrachtig, proactief en toegankelijk;
 • Je leidinggevende stijl werkt enthousiasmerend en verbindend.

Wat bieden wij

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal K van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 4141,- met een doorgroei naar
  € 5597,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • Een dynamische organisatie waar eigen inbreng wordt gewaardeerd;
 • Een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overige

 • Het gaat om een fulltime functie (36 uur per week);
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Teamleider verhuur en vastgoed beheer;
 • De sluitingsdatum is 28 november 2021;
 • De eerste gesprekken vinden op 6 december 2021 en de tweede ronde op 15 december 2021 plaats;
 • Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Peter Brinkman, personeelsadviseur a.i.: brinkman@wbvelsen.nl of 06 -34 86 76 39;
 • Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Marcel Rodigas, manager klant en wonen, m.rodigas@wbvelsen.nl of 06 – 51 54 36 12.

Kijk voor meer informatie over Woningbedrijf Velsen op de website: www.wbvelsen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

icoon informatie
Over de procedure en vacature

Peter Brinkman

personeelsadviseur a.i

p.brinkman@wbvelsen.nl -
06 -34 86 76 39

icoon kalender
Sluitingsdatum: 28 november
Direct solliciteren