Woningbedrijf Velsen zoekt een:

Verhuurmakelaar (26-36 uur)

Communicatief – onderhandelingsvaardig – accuraat

Wil je meewerken aan een efficiënte verdeling van sociale huur en kom je graag in contact met veel verschillende typen mensen? Dan kan de rol van Verhuurmakelaar bij Woningbedrijf Velsen bij je passen.

Je wordt enthousiast van onze organisatie met een boeiende maatschappelijke opgave en je wilt bijdragen aan het woonplezier van de mensen waar wij voor werken.

Wat doe je?

Als verhuurmakelaar voer je vanuit een klantgestuurde aanpak de regie over het volledige verhuur-mutatieproces van opzegging tot wederverhuring van woonruimten, bedrijfsruimten en garages. Daarnaast voer je de regie bij het afhandelen van de verkoop van woningen. We streven daarbij naar een zo laag mogelijke huurderving en zorgen ervoor dat de beschikbare ruimtes zo efficiënt en effectief mogelijk verhuurd en opgeleverd worden aan de klant.

Je maakt deel uit van het team Verhuur en Vastgoedbeheer, dat wordt aangestuurd door een teamleider. Naast de verhuurmakelaars werken daar de teams Serviceonderhoud en Dagelijks Onderhoud.

Een van jouw werkdagen
Je begint de dag met het doorlopen van je agenda. Om half tien staat een voorinspectie gepland, deze bereid je voor. Je loopt nog even naar je collega van onderhoud om te bespreken of er nog bijzonderheden zijn voor deze woning en het complex. Om half negen begint de dagstart met je collega’s. Bij het planbord bespreek je de bijzonderheden van de dag en loop je de stand van zaken door.

Gelukkig is de woning niet ver van kantoor. Je treft de huurder in zijn woning. Samen met haar loop je door de woning om te bepalen welke werkzaamheden er na de oplevering moeten worden uitgevoerd. Ook kijk je of er nog schade is ontstaan door het gebruik van de huurder.  Er blijken een aantal deuren kapot te zijn in de woning. De kosten voor de vervanging komen voor rekening van de huurder. Je bespreekt dit natuurlijk met de huurder. Dat komt hard aan. De kosten zijn behoorlijk hoog. De huurder is in eerste instantie boos en probeert je op andere gedachten te brengen. Gelukkig ben je in staat om duidelijk uit te leggen waarom je deze kosten in rekening moet brengen en kun je de gemoederen sussen.

Nadat je weer terug bent op kantoor spreekt een van de woonconsulenten je aan. Ze is op zoek naar een andere woning voor een huurder, die vanwege problemen met traplopen niet meer in zijn eigen woning kan blijven wonen. Samen bespreek je de situatie en breng je in kaart welke woningen geschikt zijn voor deze huurder.

Na de lunch met collega’s controleer je de gegevens van een kandidaat voor een huurwoning. De berekening van het jaarinkomen blijkt lastiger dan verwacht. Samen met onze partner, Finance Ideas, bespreek je de gegevens en stuur je ze op. Gelukkig krijg je al snel het antwoord dat het inkomen akkoord is. Snel bel je de kandidaat om te melden dat je de woning definitief kunt aanbieden.

Tot slot bereid je het huurcontract voor dat je aan het einde van de middag nog gaat afsluiten. Na de voorbereiding vertrek je naar woning om daar het huurcontract te ondertekenen en gelijk de woning aan de nieuwe huurder op te leveren. De huurder is natuurlijk erg blij met zijn nieuwe woning. Samen loop je de woning nog even door om te kijken of alles naar behoren werkt. De kraan van de douche blijkt behoorlijk te lekken. Dus helaas, toch nog een opleverpuntje. Je belt gelijk met een van de vakmannen om een afspraak te maken, zodat het lekken verholpen kan worden.

Inmiddels zit je werkdag erop en besluit je gelijk door te rijden naar huis. Morgen weer een nieuwe dag!

De resultaatgebieden, taken en verantwoordelijkheden  

Verhuur en mutatieproces

 • Je bent verantwoordelijk voor het volledige verhuur- en mutatieproces: van opzegging tot afsluiting verhuurovereenkomst, inclusief oplevering
 • Je wijst woningen toe volgens de wettelijke kaders en maakt afspraken met betrekking tot specifieke (maatschappelijke) groepen en doet voorstellen voor toepassing binnen het verhuur-mutatieproces
 • Je voert de voor- en eindinspecties uit en bent verantwoordelijk voor opdrachtverstrekking mutatieonderhoud
 • Je geeft opdrachten binnen de kaders van het strategisch voorraadbeleid
 • Je maakt de eindnota op voor de vertrekkende huurder
 • Je bewaakt de timing en planning bij de selectie van nieuwe huurders
 • Je selecteert (potentiële) klanten en verzorgt de administratieve afhandeling bij bemiddeling
 • Je begeleidt potentiële klanten bij bezichtigingen
 • Je verzamelt en controleert huurdersgegevens ten behoeve van de vergunning
 • Je beoordeelt en handelt verzoeken af voor woningruil
 • Je bent verantwoordelijk voor de overdracht van een nieuwe huurder aan de woonconsulenten
 • Je adviseert huurders over het gebruik van het gehuurde en verstrekt informatie over producten en diensten van Woningbedrijf Velsen
 • Je begeleidt de verkoop van woningen door de makelaar

In- en externe contacten

 • Je hebt intern contacten met collega’s en leidinggevenden op de eigen en alle andere afdelingen.
 • Extern onderhoudt je contacten met huurders, gemeente en indicatieorganen op het gebied van de woningtoewijzing.

Algemeen

 • Je volgt de ontwikkelingen en houdt de kennis bij van wet- en regelgeving binnen je vakgebied en de volkshuisvesting en kan daarmee suggesties doen voor verbetering van het verhuur- en mutatieproces.
 • Je draagt zorg voor de rapportages en monitoring van het verhuur en mutatieproces en aanverwante zaken.

Wat breng jij mee?        

Om deze functie succesvol te kunnen vervullen zijn je ervaring en kennis (hard skills) en persoonlijke vaardigheden (soft skills) beide van belang.

Hard skills

 • kennis van of ervaring met het mutatieproces van woningen
 • affiniteit met woonruimteverdeling
 • kennis van relevante wet- en regelgeving (o.a. huurwetgeving)

Soft skills

 • goed ontwikkelde communicatieve en contactuele vaardigheden, mondeling en schriftelijk
 • goed kunnen omgaan met eventuele conflicten met vertrekkende en toekomstige huurders
 • onderhandelingsvaardig
 • klantgericht
 • gericht op voortgangsbewaking
 • stressbestendigheid

Daarnaast verwelkomen we ook graag een collega met humor en relativeringsvermogen, we zijn immers een organisatie in beweging.

Wie zijn wij?
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Dit gebeurt op een nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken hard aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die op hoog niveau zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij?
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Wij bieden:

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal G of H van de cao Woondiensten, en bedraagt maximaal € 3592,- of € 3979,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • Woningbedrijf Velsen biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget.

Overig

 • Bij voorkeur werk je 26-36 uur per week;
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature verhuurmakelaar.
 • Voor vragen kun je terecht bij Judith Robben, interim recruitment adviseur: j.robben@wbvelsen.nl of  06 18 76 52 94.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

icoon informatie

Judith Robben

recruitment adviseur a.i

j.robben@wbvelsen.nl
06 18 76 52 94

Direct solliciteren