Wij zoeken een:

Woonconsulent die als verbinder bijdraagt aan een prettige woonomgeving voor onze huurders (36 uur per week)

Verbindend – stevig in je schoenen – netwerker

Werken jouw hart en hoofd optimaal samen? Kan jij goed schakelen, verbinden en communiceren op verschillende niveaus? Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is dit jouw baan!

Je wordt enthousiast van onze organisatie met een boeiende maatschappelijke opgave en je wilt bijdragen aan het woonplezier van de mensen waar wij voor werken.

Wat doe je?
Als Woonconsulent coördineer en organiseer je verschillende werkzaamheden gericht op de wijk. Jij bent hét aanspreekpunt in jouw wijk. Je zorgt regelmatig voor afstemming met meerdere stakeholders, zowel in- als extern. Voor vernieuwing van werkwijzen, procedures en werkmethoden, geef jij advies. Je houdt daarbij rekening met toekomstige ontwikkelingen. Je gaat aan de slag in een enthousiast team van drie woonconsulenten en drie sociaal wijkbeheerders.

Wie zijn wij?
Ruim 25 jaar geleden ontstond Woningbedrijf Velsen uit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers zelf. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur. We hebben een grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Op nuchtere en directe wijze. Rond de 70 medewerkers werken met veel plezier aan een klantgerichte, efficiënte en wendbare organisatie. Maar we willen meer. Je stapt dus in een veranderende organisatie. We werken aan teams die in grote mate zelfstandig werken en eigenaar zijn van het werk dat ze doen. Jij draagt bij aan een goede aansluiting van kennis, vaardigheden en competenties van medewerkers bij de ontwikkelrichting van de organisatie.

Wat doen wij?
Woningbedrijf Velsen verhuurt en onderhoudt woningen. We transformeren de komende 10 jaar een groot deel van onze woningvoorraad (met een investering van € 300 mln). We vernieuwen onze woningen, die uit de wederopbouwperiode komen, naar goede, prettige, betaalbare en verduurzaamde woningen. Dat doen we samen met onze huurders, (maatschappelijke) partners en medewerkers. Die uitdaging is groot, de organisatie komt op stoom en we hebben nog veel te doen.

Een van jouw werkdagen
Je begint je dag met een kop koffie met de sociaal wijkbeheerder en bespreekt samen hoe de wijk erbij staat. Daarna start je de computer en lees je de mail door. Bij één van je onderhoudsprojecten meldt de bewonerscommissie dat de communicatie tussen de aannemer en de bewoners niet goed verloopt. Je besluit even langs te rijden en dit met de aannemer en de bewonerscommissie te bespreken. Gelukkig merk je snel waar het probleem ligt en kan de aannemer zelf de gesprekken voeren. Op kantoor aangekomen handel je een aantal telefoontjes af met huurders en beantwoord je openstaande mail.

’s Middags staat een overleg gepland met de gemeente en verschillende zorgpartijen. Je loopt langs bij je collega’s om te checken hoe het nu gaat met de huurders die besproken worden. Daarna sluit je aan bij het overleg. Met een van de huurders gaat het niet goed en er moet actie worden ondernomen. Samen met de verschillende partners aan tafel bedenk je een plan van aanpak. Na het overleg schakel je gelijk even met de verhuurmakelaar of deze persoon in aanmerking kan komen voor een andere woning.

Aan het einde van de dag stapt een projectontwikkelaar bij je binnen. Samen maak je een planning voor het betrekken van de bewoners bij een onderhoudsproject.

Wij verwachten van jou

 • Jij bent de verbindende factor en participeert in (wijk)netwerken van bewoners;
 • Je praat en bemiddeld moeiteloos met huurders, partners, (wijk)netwerken en gemeente;
 • Je schrijft makkelijk en helder;
 • Je bent samen met de sociaal wijkbeheerder verantwoordelijk voor verbetering van de woon- en leefomgeving van de wijk;
 • Je schrijft wijkplannen;
 • Je begeleidt (ernstige) overlastsituaties;
 • Je behandelt (zware) huurincasso, woonproblemen en woonfraude;
 • Als het nodig is schakel je externe instanties in, of je zorgt voor doorverwijzing;
 • Je fungeert als vertegenwoordiger in VVE’s (waarin Woningbedrijf Velsen bezit heeft);
 • Je bevordert participatie van bewoners als het gaat om de woon- en leefomgeving;
 • Je onderhoudt op operationeel niveau (bijvoorbeeld met bewonerscommissies en zorg-overleggen) contacten met maatschappelijke stakeholders ter bewaking van de leefbaarheid in de wijk;
 • Je adviseert bij toewijzing van bijzondere doelgroepen.

Wat breng jij mee?
Jij bent sociaal en dienstverlenend ingesteld en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je hebt minimaal een MBO+ werk- en denkniveau. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Ervaring als Woonconsulent is een pre. De wereld van onze externe stakeholders (zoals gemeenten, wijkagenten en samenwerkingspartners) is jou wel bekend. Je bent geduldig, stressbestendig en communicatief sterk. Je kunt hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Je zoekt het contact met onze huurders en je laat graag je gezicht zien.

Wij bieden:

 • Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, gebaseerd op schaal H van de cao Woondiensten, en bedraagt minimaal € 3230,- met een doorgroei naar € 3979,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur;
 • De organisatie biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Er is ruimte voor verdere inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Overige

 • Het is een functie voor 36 uur per week;
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We vragen referenties en een VOG-verklaring;
 • Woningbedrijf Velsen biedt bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Procedure

 • Mail je cv en korte motivatie naar werkenbij@wbvelsen.nl onder vermelding van vacature Woonconsulent;
 • Voor vragen over de procedure of vacature kun je terecht bij Marieke van Kilsdonk, adviseur recruitment a.i.: vankilsdonk@wbvelsen.nl / 06-288 30 683.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

icoon informatie

Marieke van Kilsdonk

recruitment adviseur a.i

m.vankilsdonk@wbvelsen.nl
06-28 83 06 83

Direct solliciteren