Skip to main content

Van start met verbeteren 58 woningen Lorentzstraat

By 29 november 2021Nieuws

Donderdag 25 november gaven directeur-bestuurder a.i. Pierre Sponselee van Woningbedrijf Velsen en directeur Paul Vlaar van Ooijevaar ׀ Bevlogen Bouwers het officiële startsein van de werkzaamheden voor het verbeteren en verduurzamen van 58 woningen aan de Lorentzstraat.

De ondertekening van de aannemingsovereenkomst vond plaats voor het bouwbord bij de Lorentzstraat. Er waren tompoucen voor een feestelijke teintje.

Pierre Sponselee: “We gaan starten! En dat is fantastisch. De bewoners krijgen door de verbeteringen een heel fijne en comfortabele woning.”

Duurzamer, comfortabeler, veiliger

58 woningen aan de Lorentzstraat worden flink opgeknapt. Zo worden de buitenkozijnen aan de balkonzijde vervangen en aan de galerijzijde opgeknapt. Iedereen krijgt zonnepanelen, er komen nieuwe hekwerken en het complex wordt opnieuw gevoegd. Alle woningen krijgen een eigen centrale verwarming en een aansluiting voor elektrisch koken. Bewoners krijgen een kookplaat en pannenset.

Ook het binnenterrein wordt opgeknapt en afgesloten voor niet-bewoners. Het wordt een fijne plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Planning

De voorbereidingen worden dit jaar afgerond. Begin 2022 starten de werkzaamheden. De verwachting is dat voor de bouwvak alle werkzaamheden aan de woningen zijn opgeleverd. Alle overige werkzaamheden zijn eind oktober 2022 afgerond.