Skip to main content

Vanaf 1 juni ook woningaanbod van Woonopmaat op Woonservice

By 2 juni 2023november 6th, 2023Nieuws

Vanaf 1 juni 2023 publiceert Woonopmaat haar vrijkomende sociale huurwoningen op de website van Woonservice. Woonopmaat heeft huurwoningen in Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee. Dankzij deze aansluiting hoeven álle woningzoekenden zich maar één keer in te schrijven om te zoeken en reageren op het woningaanbod van álle woningcorporaties in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland.

Voor woningzoekenden van Woonopmaat is het nieuw dat ze zelf actief zoeken en reageren op vrijkomende, passende woningen. Voorheen namen zij opties op een of meerdere huurwoningen en wachtten zij af tot zij aan de beurt waren voor een vrijkomende woning. Alle ingeschreven woningzoekenden van Woonopmaat konden aangeven of ze wilden overstappen naar Woonservice, met behoud van hun inschrijftijd bij Woonopmaat. Om recht te doen aan de positie van deze woningzoekenden krijgen zij daarbij een overgangsregeling van drie jaar extra inschrijftijd als ze reageren op een woning in Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee.

Regionale samenwerking compleet
Een bijzonder moment, want dit betekent dat alle woningcorporaties in de regio IJmond/Zuid-Kennemerland vanaf 1 juni 2023 haar vrijkomende sociale huurwoningen publiceren op https://mijnwoonservice.mijndak.nl/. Voorheen kende de regio vier systemen. Vanaf 2013 is door de provincie Noord-Holland, gemeenten en woningcorporaties aan deze samenwerking gewerkt met als doel één woonruimteverdeelsysteem, voor meer gemak voor woningzoekenden en woningcorporaties. Daarnaast om de doorstroming in de regio te stimuleren en zoveel mogelijk barrières voor woningzoekenden weg te nemen om te verhuizen binnen de regio. Eind 2018 gingen zeven woningcorporaties hun aanbod via MijnWoonservice.nl publiceren. Met de aansluiting van Woonopmaat zijn alle sociale verhuurders aangesloten en hoeven álle woningzoekenden zich nu nog maar één keer in te schrijven om te zoeken en reageren op het woningaanbod van álle woningcorporaties in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland.

Samenwerkende corporaties
Vanaf 1 juni 2023 zijn dit: Brederode Wonen, Elan Wonen, Pré Wonen, Velison Wonen, Woningbedrijf Velsen, Woonzorg Nederland, Ymere én Woonopmaat. Samen verhuren en beheren zij ruim 51.000 woningen. Dat doen zij in de gemeenten Beverwijk/Wijk aan Zee, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort.