Skip to main content

Velsen in de strijd voor titel NK Tegelwippen 2022

By 2 juni 2022Nieuws

Velsen is de strijd aangegaan met tegels én andere gemeenten tijdens het ludieke kampioenschap NK Tegelwippen, dat gehouden wordt t/m 31 oktober 2022.

Tegelwipweekend Velsen

Wip van vrijdag 3 t/m maandag 6 juni tijdens het Tegelwipweekend ook tegels uit je tuin en plaats er groen voor terug. Stuur een foto van jouw (gevel)tuin met tegels en een foto zonder tegels naar WhatsApp* 0640897875 en vraag direct een kortingsvoucher aan. Daarmee koop je met 10% korting nieuwe plantjes bij Loef, Ranzijn in Velserbroek, Welkoop Santpoort-Noord en Welkoop Heemskerk en Praxis in Beverwijk.

Inwoners zonder whatsapp kunnen een mailtje sturen nktegelwippen@velsen.nl

Gemeente Velsen wil zo hoog mogelijk in het eindklassement van het NK komen. Daarom vragen wij alle inwoners op om de gewipte tegels op te geven via www.nktegelwippen.nl/meedoen.

IJmondse Tegelwippers

Gemeente Velsen, Heemskerk en Beverwijk gaan direct de strijd met elkaar aan!

Draag je steentje bij

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Vervang dus je (tuin)tegels door groen! Laat je informeren bij de tuincentra welke beplanting het beste groeit in jouw (gevel)tuin.

Elke inwoner van Velsen kan meedoen!

Tuineigenaren hoeven niet direct het hele terras te verwijderen of de hele tuin vol planten te zetten. Ook een paar tegels langs de schutting mogen opgegeven worden voor het kampioenschap. Lang niet iedereen heeft een eigen (voor)tuin. Toch kun je ook zonder tuin je eigen woonomgeving groener maken, bijvoorbeeld met een geveltuintje. Geveltuintjes zijn smalle, onbetegelde stroken groen tegen de gevel van gebouwen. Er is een stappenplan opgesteld voor het aanleggen van een geveltuintje.

Regels en voorwaarden

Uiteraard zijn er regels verbonden aan het kampioenschap. Zorg dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Ga niet zomaar in de openbare ruimte een plein wippen. Tegels die verdwijnen in opdracht van de gemeente, mogen wel worden opgeven voor de telling. En vervang geen tegels voor tegels.

Afvoeren van tegels

Afvoeren van tegels is voor bewoners gratis bij het afvalbrengstations in Velsen en Beverwijk.

  • Amsterdamseweg 10, Velsen-Zuid
  • BUKO Bedrijvenpark 1, Beverwijk

Openingstijden maandag t/m zaterdag 9:00-18:15 uur.

Let op! Neem wel je afvalpas mee, hiermee open je de slagboom naar het ABS. Bij HVC kun je hiervoor zelfs een (gratis) aanhanger lenen! Wellicht is het mogelijk om met meerdere buren tegelijk tegels te wippen en weg te brengen.

Velsen groen!

Haal je meer dan 5 tegels weg, meld dit hier dan ook, want voor elke duurzame actie planten wij een boom!