Waal- en Dolfijnstraat

Samenwerken aan toekomstplan Waal- en Dolfijnstaat

De twee woongebouwen aan de Waal‑ en Dolfijnstraat maken plaats voor nieuwbouw. Woningbedrijf Velsen en de gemeente trekken samen op bij het maken van de plannen. Op 2 september zijn we gestart met een participatietraject.

We praten over de woonwensen, de behoefte, woonvormen, maar ook over groen en duurzaamheid. Wat betekent prettig wonen? En hoe kunnen we komen tot een plan die zoveel mogelijk past voor iedereen. We bepalen samen de toekomstdroom voor deze mooie woonlocatie.

Pont tot Park

De Waal- en Dolfijnstraat liggen in het gebied van Pont tot Park waarvoor de gemeente plannen aan het maken is. Plannen om het wonen in IJmuiden aantrekkelijker te maken, duurzamer, maar ook de kwaliteit van wonen moet beter.

Wilt u meer weten over de gebiedsvisie van Pont tot Park?
Ga naar de website

Participatie planning

Startbijeenkomst – 2 september
Themasessies:

  • Dinsdag 14 september – thema: Samenleven in het gebouw & verkeer en parkeren
    Tijden: 16.00-18.00 uur of 19.00-21.00 uur
  • Dinsdag 21 september – thema: Samenleven in de buurt & beeld en uitstraling
    Tijden: 19.00-21.00 uur
  • Dinsdag 28 september – thema: Duurzaamheid & openbare ruimte en voorzieningen
    Tijden: 19.00-21.00 uur

Scenario-sessie – dinsdag 26 oktober 
Alle ideeën en dromen zijn verwerkt in scenario’s. Op deze avond worden de verschillende scenario’s gepresenteerd aan de hand van plaatjes en beelden en gaan we hierover in gesprek.

Presentatie SPVE – donderdag 2 december 
Na het uitwerken van de scenario’s komen we tot een zo goed mogelijk sluitend concept voor het Stedenbouwkundig Programma van Eisen.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in dit project en wilt u meedenken over de toekomst van de Waal- en Dolfijnstraat? Meld u aan voor een van de themasessies door een mailtje te sturen naar waaldolfijn@wbvelsen.nl.