Skip to main content

Woningbedrijf Velsen en de Huurdersraad ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

By 10 september 2021Nieuws

Dinsdag 7 september ondertekenen Pierre Sponselee, a.i. directeur-bestuurder van Woningbedrijf Velsen en John van Opijnen, voorzitter van de Huurdersraad een samenwerkingsovereenkomst. Een mooi moment voor een bescheiden feestje.

De overeenkomst onderschrijft de wens om met elkaar samen te werken, elkaar te informeren, te betrekken en samen op te trekken bij belangrijke zaken voor huurders. Pierre Sponselee, “Het is geen document van overgeschreven wetten en regelgeving, maar een document waarin we beschrijven hoe we samenwerken in het belang van de huurders.  We hebben erg veel met elkaar te doen. Laten we de mouwen oprollen en aan de slag gaan..” De komende maanden staat er veel op de agenda.

De geest van samenwerken

Door meerdere gesprekken met elkaar te voeren over belangen, wensen en uitgangspunten kwamen ze tot de geest van samenwerken. Hoe wordt de samenwerking gezien en wat betekent het in de praktijk.

De Huurdersraad wordt betrokken bij beleidsontwikkelingen en er wordt actief meegedacht over uiteenlopende zaken zoals huurbeleid, de aanpak van de sloop/nieuwbouwprojecten. De samenwerking verloopt goed. Zoals John van Opijnen tijdens de lunch zei; “we steken er veel tijd in en daarom is het mooi dat we nu voortvarend aan de slag gaan. We staan als Huurdersraad volledig achter deze overeenkomst.”

Samen op pad

Het Woningbedrijf en de Huurdersraad gaan voor het beste resultaat voor de huurders; voldoende woningen, betaalbaar, gezond en duurzaam in fijne leefbare wijken.