Skip to main content

Woningbedrijf Velsen en detacheringsbureau Sement Wonen en Vastgoed reiken cheque uit aan Voedselbank Velsen

By 19 april 2022Nieuws

Vrijdag 8 april reikten Jordy den Held van Sement Wonen en Vastgoed samen met Michiel Deiman van Woningbedrijf Velsen een cheque van bijna 1.700 euro uit aan de vrijwilligers van Voedselbank Velsen. Woningbedrijf Velsen werkt samen met Sement Wonen en Vastgoed, een recruitment bureau met het hart op de juiste plek. Zij hebben vanuit een maatschappelijke gedachte een actie bedacht waarbij voor elk gewerkt uur van een gedetacheerde medewerker 1 euro naar de voedselbank gaat.

Twee keer per week worden voedselpakketten verzorgd voor mensen die het financieel niet makkelijk hebben. In Velsen gaat het om 36 gezinnen die hier gebruik van maken. Een gemiddeld pakket heeft boodschappen ter waarde van 40 tot 50 euro. Het is niet genoeg voor een hele week, maar het helpt zeker. Woningbedrijf Velsen is er voor wonen, maar doet ook meer. Michiel Deiman is sociaal wijkbeheerder bij Woningbedrijf Velsen en ziet dat huurders steeds vaker financieel in de knel komen. Met de stijgende energieprijzen en duurdere boodschappen telt elke euro. Met vroegsignalering kan Woningbedrijf Velsen op tijd aan de bel trekken als huurders hun huur niet kunnen betalen of als er andere problemen zijn. Michiel Deiman ziet kansen om met de Voedselbank samen te werken. Vaak heerst er nog een gevoel van schaamte of simpelweg niet weten hoe het werkt. Daar kan Woningbedrijf Velsen bij helpen.

Vrijwilliger Henk Visser is de oprichter van de voedselbank. Samen met zijn vrouw doen zij veel voor de mensen. Niet alleen voor de voedselbank, maar ook voor het buurthuis;  De Brulboei.

Peter Nijman is de vrijwillig bedrijfsleider van de voedselbank. Met veel compassie werkt hij dagelijks aan goed gevulde en gevarieerde voedselpakketten. Hij vertelt over de goede samenwerking met een lokale supermarkt, de bakker en een visgroothandel. Er wordt ook veel onderling geruild met voedselbanken. Waar de een veel vis heeft is bij een ander weer meer groente en fruit. “Zo verdelen we de boodschappen en krijgt iedereen zoveel mogelijk een goede variatie van de schijf van 5”, aldus Peter.

Voedselbank Velsen

De voedselbank is er voor mensen met een laag inkomen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Bent u iemand of kent u iemand die de hulp van de voedselbank goed kan gebruiken? Kijk op de website voor meer informatie en neem contact op. De vrijwilligers helpen graag. Home – Voedselbank Velsen