Skip to main content

Woningcorporaties slaan handen ineen met woningruil

By 1 maart 2022Nieuws

Extra service voor huurders 

Woningcorporaties Brederode, Elan Wonen, Pre Wonen, Velison, Woningbedrijf Velsen en Ymere introduceren een eenvoudige manier voor hun huurders om sociale huurwoningen met elkaar te ruilen. Via ruilmijnwoning.nl kunnen huurders, die op zoek zijn naar een andere woning, zich nu ook direct aanmelden als geïnteresseerde in woningruil en hun woning op ruilmijnwoning.nl adverteren. De betrokken corporaties willen daarmee huurders een extra mogelijkheid geven om sneller een beter passende woning te vinden door te ruilen.

Een lange adem

Het is algemeen bekend dat veel mensen op zoek zijn naar een geschikte huurwoning, terwijl het aanbod zeer beperkt is. Voor het vinden van een passende huurwoning moeten woningenzoekenden helaas een lange adem hebben. Dat geldt ook voor woningzoekenden die nu al in een huurwoning wonen. Er zijn veel huurders die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten. Een woning kan nu bijvoorbeeld te klein, te groot of juist te duur zijn. Of de wens leeft voor een gelijkvloerse woningen of om dichter bij werk, voorzieningen of familie te wonen.

Het platform ruilmijnwoning.nl verruimt voor huurders het aanbod van woningen. Zij krijgen nu ook de aangeboden ruilwoningen te zien en kunnen daarmee actief aan de slag gaan. Een bijkomend voordeel van woningruil is dat de opgebouwde inschrijfduur of wachttijd behouden blijft.

De woningnoodpuzzel

De deelnemende woningcorporaties in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond hopen met deze service een doorstroming van de sociale huurwoningen op gang te brengen. Met een woningtekort van landelijk ruim 300.000 woningen op dit moment is de nijpende situatie in de sociale huursector zeer zorgelijk. Met dit initiatief pogen de woningcorporaties een stukje bij te dragen aan deze gecompliceerde puzzel en meer woningzoekenden te kunnen voorzien van een woning die aansluit bij hun wensen en behoeften.

Meer informatie

Dinsdag 1 maart is de website ruilmijnwoning.nl live gegaan. Vanaf dit moment kan er dus geruild worden! Meer informatie over hoe het werkt vindt u op onze woningruil pagina. Of ga naar de website ruilmijnwoning.nl