Skip to main content

Een dag uit het werkleven van woonconsulent Gudy van Veen

"Deze functie is afwisselend, dynamisch en divers. Ik maak onderdeel uit van de oplossing en dat trekt me erg aan."

Hoe kwam je bij Woningbedrijf Velsen terecht?

Ik werkte al meer dan 20 jaar in de zorg- en welzijnssector in verschillende functies waar ik me onder meer bezig hield met het oplossen van problemen van mensen die afhankelijk werden van hulpverlening bij het zelfstandig wonen. Toen ik tijdens een netwerkborrel in gesprek raakte met iemand die bij een woningcorporatie werkte, constateerde ik dat we beiden bezig waren met dezelfde problematiek. Dat inspireerde mij om binnen die sector te gaan werken.

Ik raakte nieuwsgierig naar welke functies er zijn bij een corporatie; ik had al veel affiniteit met vastgoed en architectuur. In 2019 maakte in de overstap. Ik werd buurtbeheerder bij Dunavie in Katwijk. Hier heb ik het vakgebied goed leren kennen. Maar ik wilde een stapje meer; ik werkte al veel samen met andere partijen zoals de Politie, de Gemeente, GGD, en zorgpartijen wat goed van pas kwam want een jaar later solliciteerde ik als woonconsulent bij Woningbedrijf Velsen. Toen bleek dat mijn oom hier ook jaren had gewerkt, was het een leuke binnenkomer!

Wat is typisch aan Woningbedrijf Velsen?

Je kunt hier diverse werkzaamheden oppakken die bij een grote woningcorporatie heel specifiek zijn. Hier werken voelt als familie in een bedrijfsomgeving; een kleine hechte groep waar we samen bouwen aan de toekomst en waar we verbeterslagen kunnen maken met elkaar. De kernwaarden ‘dienstbaar’ en ‘verbindend’ passen heel goed bij mij; ik ben in deze functie eigenlijk een spin in het web, de verbindende factor tussen verschillende partijen. Tegelijk vraagt het soms om heel zakelijk te zijn.

Wat maakt jouw werk leuk?

Deze functie is heel afwisselend, dynamisch en divers. Ik maak onderdeel uit van de oplossing en dat trekt me erg aan.

"Hier werken voelt als familie in een bedrijfsomgeving."

Een werkdag van Gudy

09.00 uur | Na een kopje koffie in het restaurant te hebben gehaald, belt een onderhoudsman me op: Kan je voor mij de bewoners een brief sturen? Volgende week maandag kan ik de belijning in de garage doen. Terwijl ik de computer opstart, vraagt de wijkbeheerder wat we zullen doen met al het blad bij het achterpad aan de IJsselstraat. Ik stel voor dat we dat bespreken tijdens ons wekelijks overlegmoment.

09.45 uur | Vervolgens belt de klantenservice mij dat mijn afspraak is gearriveerd. Ik regel nog wat formulieren, pak een folder en ga het gesprek in. Samen met de huurder stem ik een huisbewaringaanvraag af. Om niet te vergeten wat we hebben afgesproken, zet ik wat notities in ons digitaal systeem en maak er een taak van voor mezelf.

11.30 uur | Gelijk maar even door naar de MT-terugkoppeling; een van de MT-leden vertelt dan wat er besproken is tijdens hun overleg. Het gaat ook over 1 van mijn projecten. Na afloop spreek ik met onze teamleider af dat we de manager nog even bijpraten over de stand van zaken van het project vanuit Sociaal beheer.

13.10 uur | Na de lunch neem ik de binnengekomen taken door en zie een verontrustende overlastmelding op een bekend adres. Ik bel meteen met de wijkagent en de begeleider en samen bespreken we de overlastmelding. Die informatie kan ik gelijk meenemen in het wekelijkse overlegmoment met de wijkbeheerder. We nemen diverse casuïstiek door en bepalen ons plan van aanpak. Ik leg mijn acties vast in mijn agenda.

15.20 uur | Nog even wat bewonerscommissies bellen. Wanneer komt het uit om de voorjaarsoverleggen in te plannen? Ik hoor dat ze een leuke activiteit willen organiseren en krijg de vraag of wij kunnen bijdragen. Ik stel voor dat we dat tijdens het voorjaarsoverleg bespreken.

16.00 uur | In de mailbox van het team staat een mail van de Huurdersraad en het Sociaal wijkteam. Ik overleg met een collega hoe we daarop zullen antwoorden. We besluiten de teamleider te betrekken. Het Sociaal wijkteam help ik verder met een antwoord op hun vraag.

16.15 uur | De klantenservice belt. Een huurder aan de balie is erg boos over een brief over tuinonderhoud. Ik sta samen met de klantenservicemedewerker de huurder te woord. Alles verhelderd.

16.30 uur | Ik heb nog net een half uurtje om wat eigen mailtjes te verwerken en sluit de dag af met een voldaan gevoel.