Skip to main content

Vacature woonconsulent

Als woonconsulent ben jij de verbinder die bijdraagt aan een prettige woonomgeving voor onze huurders. Je wordt enthousiast van onze organisatie met een boeiende maatschappelijke opgave en je wilt bijdragen aan het woonplezier van de mensen waar wij voor werken. Werken jouw hart en hoofd optimaal samen? Kan jij goed schakelen, verbinden en communiceren op verschillende niveaus?  Steek jij graag je handen uit de mouwen?

Dan is dit jouw baan!

Binnen ons team hebben wij ruimte voor een:

Woonconsulent (24-36 uur per week)

Wat ga je doen als woonconsulent?

Als Woonconsulent coördineer en organiseer je verschillende werkzaamheden gericht op de wijk. Jij bent hét aanspreekpunt in jouw wijk. Je zorgt regelmatig voor afstemming met meerdere stakeholders, zowel in- als extern. Voor vernieuwing van werkwijzen, procedures en werkmethoden, geef jij advies. Je houdt daarbij rekening met toekomstige ontwikkelingen. Je gaat aan de slag in een enthousiast team van een teamleider Sociaal Beheer, vijf woonconsulenten, twee incassomedewerkers en vier sociaal wijkbeheerders.

Een greep uit jouw dagelijkse werkzaamheden

 • Jij bent de verbindende factor en participeert in (wijk)netwerken van bewoners;
 • Je praat en bemiddeld moeiteloos met huurders, partners, (wijk)netwerken en gemeente;
 • Je schrijft makkelijk en helder voor de doelgroep;
 • Je bent samen met de sociaal wijkbeheerder verantwoordelijk voor verbetering van de woon- en leefomgeving van de wijk;
 • Je schrijft wijkplannen;
 • Je begeleidt (ernstige) overlastsituaties;
 • Je behandelt (zware) huurincasso, woonproblemen en woonfraude;
 • Als het nodig is schakel je externe instanties in, of je zorgt voor doorverwijzing;
 • Je fungeert als vertegenwoordiger in VvE’s (waarin Woningbedrijf Velsen bezit heeft);
 • Je bevordert participatie van bewoners als het gaat om de woon- en leefomgeving;
 • Je onderhoudt op operationeel niveau (bijvoorbeeld met bewonerscommissies en zorg-overleggen) contacten met maatschappelijke stakeholders ter bewaking van de leefbaarheid in de wijk;
 • Je adviseert bij toewijzing van bijzondere doelgroepen.
Over de procedure

Sven Nijssen

Recruiter

s.nijssen@wbvelsen.nl
06 - 30 80 31 24

Mail je CV + motivatie uiterlijk 16 juni naar
Solliciteren
Wij-zoeken-mensen-woningbedrijf-Velsen-3-300x286

Wat breng jij mee?

 • Jij bent sociaal en dienstverlenend ingesteld en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau;
 • Je staat stevig in je schoenen;
 • Ervaring als woonconsulent is een pre;
 • De wereld van onze externe stakeholders (zoals gemeenten, wijkagenten en samenwerkingspartners) is jou bekend;
 • Je bent geduldig, stressbestendig en communicatief sterk. Je zoekt het contact met onze huurders en je laat graag je gezicht zien.

Wat bieden wij?

Woningbedrijf Velsen biedt jou bij aanvang een jaarcontract met de intentie dit voor onbepaalde tijd te verlengen. De vacature is voor 24-36 uur (laten we samen kijken wat past). Het salaris is volgens de cao Woondiensten. De functie van woonconsulent wordt gewaardeerd in schaal H met een bruto maandsalaris tot maximaal 4.727,00 euro.

Naast het salaris bieden wij jou:

 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goede pensioenregeling, een persoonlijk ontwikkelbudget en een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering;
 • Ruimte voor eigen inhoudelijke ontwikkeling en de mogelijkheid om brede ervaring en kennis op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie.

Reageren kan uiterlijk tot 16 juni a.s.
We vragen referenties en een VOG-verklaring.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Overige vacatures

Klik op dit plaatje om de overige vacatures te bekijken

Meer informatie over WBV

Klik op de afbeelding om meer te lezen over Woningbedrijf Velsen

Blog van woonconsulent Gudy van Veen

Bekijk de blog van Gudy over een dag uit haar werkleven als woonconsulent

Meer informatie over de woonkernen van Woningbedrijf Velsen :

Santpoort-Zuid

Wij verhuren 72 appartementen verdeeld over drie complexen met ieder 24 woningen dwars gelegen op de Van den Bergh Van Eysingaplantsoen. De appartementen in deze portiek-etageflats, zonder lift, zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het zijn voornamelijk 3- en 4 kamerappartementen en enkele 2-kamer appartementen.

Santpoort-Zuid heeft een dorps karakter en heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een populair villadorp aan de duinrand. Santpoort Zuid ligt aan de spoorlijn tussen Santpoort Noord en Bloemendaal en heeft zelf ook een station. Het heeft goede verbindingen met de gemeentes in de omgeving en is per auto makkelijk bereikbaar.

Santpoort-Noord

Wij verhuren hier 110 eengezinswoningen, 108 appartementen zonder lift en 69 appartementen die wel over een lift beschikken. De eengezinswoningen liggen in de West-Indische buurt (deels verkocht) en in de Hyacintenstraat e.o. (deels verkocht). De appartementen zijn te vinden aan het Burg. Weertsplantsoen. In Santpoort-Noord bezitten wij ook 40 garages.

Het gebied Santpoort-Noord, ligt tussen de rijksweg A 208 in het oosten, de Santpoortse dreef in het, noorden en afbuigend naar het westen. In het zuiden het Burg. Rijkenspark. Santpoort-Noord heeft een station. Door het dorpse karakter is dit gebied zeer populair binnen de gemeente Velsen. Voor medische voorzieningen zijn de inwoners aangewezen op Haarlem-Noord.

Stadspark

Dit gebied ligt tussen de Lange Nieuwstraat en de Planetenweg. De bebouwing ligt rondom een parkachtig gebied. Onze woningen liggen aan: Moerbergplantsoen, Gijzenveltplantsoen, Grahamstraat, Radarstraat, Dolfijnstraat, Waalstraat en Radarstraat. In het gebied wonen veel 1-2 persoonshuishoudens en kleine gezinnen. In De Meteoor (Radarstraat) wonen senioren.

Aantal woningen: 6 portiek/etagewoningen met lift en 462 zonder.

Driehuis

In Driehuis bezit Woningbedrijf Velsen alleen verzorgingshuis Huis ter Hagen (gehuurd door Zorgbalans) met 18 inpandige aanleunwoningen. De verhuur van deze woningen gaat via Wonen in Velsen.
Voor informatie over de indicatie voor een plek in het verzorgingshuis kunt u bij Zorgbalans terecht.

Driehuis ligt tussen IJmuiden en Santpoort-Noord, ten noord-westen van de spoorlijn richting Beverwijk. Deze kern is bekend door onder andere het oudste crematorium Westerveld.

IJmuiden-Zuid

IJmuiden-Zuid wordt begrensd door De Noostraat/Lange Nieuwstraat, de Heerenduinweg en voormalig spoor met Driehuis/IJmuiden. In dit deel van IJmuiden bezitten wij diverse portiek/etagecomplexen. Daarnaast eengezinswoningen in de sociale huur en de markthuur (aantal 15). In de Rivierenbuurt is een deel van de woningen verkocht. De appartementen in de Fidelishof worden, als ze leeg komen,

te koop aangeboden.

De verdeling is als volgt: 476 eengezinswoningen, 831 portiek/etagewoningen zonder lift en 47 met lift.

Velsen-Zuid

Velsen Zuid is gelegen tussen het Noordzeekanaal in het noorden, het tracé van de Velsertunnel in het oosten en de Parkweg in het westen en in het verlengde hiervan de Amsterdamseweg in het zuiden. Onze woningen in Meershoef en De Ticht zijn exclusief bestemd voor senioren.

Aantal woningen: 50 portiek/etagewoningen met lift en 13 zonder.

Zee- en Duinwijk

Het gebied Zee- en Duinwijk ligt ten westen van het Stadspark. In het zuiden begrensd door Heerenduinweg en in het noorden door Havenkade, Dokweg. Veel verschillende soorten woningen met veel variatie in de bouw: portiek/etagewoningen, galerijflats, eengezinswoningen en maisonnettes.

Onze woningen: 167 eengezinswoningen, 1537 etagewoningen met lift en 720 zonder.

Velserbroek

In Velserbroek verhuren wij 82 eengezinswoningen. Bijna allemaal in de sociale huur. Daarnaast verhuren wij enkele appartementen aan Stichting Philadelphia met op de begane grond een kinderdagverblijf.

Deze VINEX-locatie die in de jaren tachtig is ontwikkeld, ligt ten westen van rijksweg A 208.

 

Velsen-Noord

Ons bezit bestaat uit meanderende portieketage bouw aan de Gildenlaan en de Schulpweg, zowel gelijkvloers als maisonnettes. Aan het Breesaperhof staat laagbouw bestaande uit twee lagen. Ook aan de Ladderbeekstraat staat laagbouw. De woningen aan de Doelmanstraat zijn bestemt voor senioren. Al ons bezit is geconcentreerd rond het Breesaperhof. In het totaal zijn het 444 woningen. Dat zijn 434 portiek etagewoningen zonder lift, 7 met lift en 3 eengezinswoningen.

Velsen-Noord wordt begrensd door de Tata/Corus excursietrein, de Velsertunnelweg, het Noordzeekanaal en de Wenckebachstraat. Het gebied zit ingeklemd door industrie. Hoewel Velsen-Noord deel uitmaakt van de gemeente Velsen zijn de voorzieningen in Beverwijk dichterbij.

IJmuiden-Noord

IJmuiden is de grootste woonkern van de gemeente Velsen en dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. IJmuiden heeft veel voorzieningen, zoals de winkelstraat de Lange Nieuwstraat, een zwembad, twee theaters, sportparken, een goede busverbinding etc. Het centrum ligt in IJmuiden Oost, met het door Dudok ontworpen stadhuis. IJmuiden is een van de zeven woonkernen van Velsen, en telt zelf weer vier wijken met onderscheiden buurten. De wijken zijn Oud-IJmuiden, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid en Zee- en Duinwijk.

Aantal woningen
eengezinswoningen in de sociale huur: voor gezinnen 208, voor senioren 16
portiek/etage met lift: voor senioren 20
portiek/etage zonder lift: voor gezinnen 39, voor senioren 140, voor 1/2 persoonshuishoudens 303
In deze wijk zijn 25 markthuurwoningen beschikbaar: 2 eengezinswoningen en 23 appartementen met lift voor senioren

Woningbezit