Skip to main content

6x zomerse tuintips  

Cees van Doorn is onze vaste hovenier. Hij werkt al jaren voor Woningbedrijf Velsen. De Bie Groenwerken is verantwoordelijk voor al het algemeen groen en gemeenschappelijke tuinen. Deze enthousiaste en toegewijde groenliefhebber heeft een paar leuke tips voor tuinen en balkons.

1

Fleur je balkon op

Met het mooie weer zijn we vaker buiten. In de tuin of op het balkon. Maak het extra gezellig met fleurige bloemen in bakken. Voor het voorjaar begin je met winterviolen en bloembollen. Deze vervang je in de zomer voor hanggeraniums. Die geven de hele zomer mooie rood roze bloemen. In oktober kies je voor skimmia of viburnum tinus. Deze sterke plant blijft de hele winter groen. En na de winter pak je uit met kleur en geur. Zoals de hyacint, narcis tete a tete of de vizolier; een laaghangende tulp.
2

Tegels eruit, groen erin

Tegels zijn makkelijk, maar zorgen ervoor dat water minder makkelijk weg kan. Groen geeft water ruimte. En het is ook beter voor de natuur. Het heeft een positief effect op je humeur en ziet er gezellig uit. Met geurende bloemen trek je bovendien bijen en vlinders aan die dol zijn op hun nectar. Een win-win noemen we dat!
3

Vol in de zon

Heeft u een tuin of balkon vol in de zon? Kies dan voor lavendel, Persicaria, Salvia of een grassoort zoals pennisetum.
4

Schaduwklimmers

Met deze sterke jongens wordt het zelfs diep in de schaduw een gezellige boel. De klimhortensia, hortensia macrophylla, de annemoon of de brunnera.
5

Van snoeien komt bloeien

Snoei struiken en bomen 1 a 2 keer per jaar. In het voorjaar of najaar, maar altijd na de bloeiperiode. Door te snoeien blijft het groen mooi en gaat het niet woekeren. Bijhouden is het sleutelwoord. In de tuin bezig zijn geeft rust in het hoofd.
6

Bemesting

Wat mensen vaak vergeten is bemesten. Planten en zeker bloeiende planten houden van mest. Het ruikt misschien even wat minder, maar bloeiers groeien er heel goed op. Het mooist is om regelmatig bij te mesten met organische mest verkrijgbaar bij tuincentra.