Huur opzeggen

Heeft u een Mijn WBV account?

Gerelateerde vragen

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging krijgen. U mag de huur ook langer van tevoren opzeggen. De laatste dag van de huur mag niet vallen op zaterdag, zondag of op een feestdag. Als de einddatum in het weekend valt dan is de laatste betaaldag op de eerste werkdag na het weekend.

Meer over dit onderwerp

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit nog terugdraaien?

Algemeen

Een eenmaal ingevulde huuropzegging kunt u niet meer zelf intrekken. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor u doen. Neem hiervoor contact met ons op via 0255 566 566.

Meer over dit onderwerp

Ik heb mijn huur opgezegd, kan ik de einddatum nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

Een eenmaal aangegeven einddatum kunt u niet meer zelf aanpassen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dit voor u doen. Neem hiervoor contact met ons op via 0255 566 566.

Meer over dit onderwerp

Ik heb de huur opgezegd, wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de voorinspectie adverteert Woningbedrijf Velsen de woning zo snel mogelijk. Het is mogelijk dat wij de bezichtiging plannen nog tijdens uw huurperiode. In dit geval spreekt de verhuurmakelaar een moment met u af. De verhuurmakelaar zal ook aanwezig zijn om de bezichtiging te begeleiden.

Meer over dit onderwerp

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

Wellicht wilt u bij uw huuropzegging zaken laten overnemen door de nieuwe huurder. In sommige gevallen is dit mogelijk. De verhuurmakelaar zal tijdens de voorinspectie met u bespreken wat hierin de mogelijkheden zijn. Zo is het bijvoorbeeld aan de verhuurmakelaar ter beoordeling of de kwaliteit van de vloer voldoende is voor een overname. Het kan ook zijn dat u alles moet verwijderen, bijvoorbeeld in verband met grote werkzaamheden die Woningbedrijf Velsen moet uitvoeren. Overnames moeten altijd geregeld zijn voordat u de sleutels inlevert. Een snelle bezichtiging nog tijdens uw huurperiode zal dan ook noodzakelijk zijn.

Meer over dit onderwerp

Ik heb mijn huur opgezegd. Moet ik zelf de meterstanden doorgeven aan mijn energieleverancier?

Algemeen

Ja, u moet zelf de meterstanden doorgeven aan uw energieleverancier. Dit doet u op de dag waarop de huur van de woning eindigt.

Meer over dit onderwerp