Blekersduin Santpoort Zuid

Aan de Bloemendaalseweg te Santpoort-Zuid realiseren we 40 sociale huurappartementen verdeeld over twee gebouwen van drie lagen die met een loopbrug zijn verbonden.
Daartussen bevindt zich een gezamenlijke binnentuin. In het plan zitten 12 tweekamerappartementen en 28 driekamerappartementen. Alle woningen hebben een eigen balkon of terras en een privéberging. De appartementen zijn met een lift bereikbaar.

Architectuur

De architect voor dit project is FKG architecten. Voor het ontwerp is vooral rekening gehouden met de omgeving. De nieuwbouw staat los in een groene ruimte en wordt omgeven door hagen, wilde beplanting en duinrellen. De sfeer en de rust van het duinlandschap zijn hierdoor sterk voelbaar binnen en buiten het gebouw.

In de gevels worden natuurlijke en duurzame materialen baksteen en hout gebruikt in lichte geel/beige tinten aansluitend op de zandkleur van het duingebied. De bakstenen krijgen dezelfde kleurtoon als de gerealiseerde villa’s

De planning

De voorlopige planning ziet er als volgt uit:
De aanvraag vergunning wordt eind 2021 naar verwachting gedaan. Afhankelijk van het vergunningstraject zal de bouw starten eind 2022 en de oplevering eind 2023.

Locatie

Impressie

Figuur 1: Plangebied locatie Blekersduin Fase 4

Updates

Team Blekersduin

Name

Name

Name

Name

Documenten