Skip to main content

Feestelijke officiële aftrap Duinwijk

By 18 september 2023Nieuws

Op 13 september jl. vond de officiële feestelijke aftrap plaats voor de bewoners van Duinwijk in IJmuiden. De verduurzamings- en renovatiewerkzaamheden zijn al in volle gang. Een behoorlijk project waarbij maar liefst 269 woningen worden verduurzaamd en gerenoveerd.

De bewonerscommissie Duinwijk, die ruim een jaar geleden is opgericht, heeft een cruciale rol gespeeld in het proces en hebben actief meegewerkt aan het beslissingsproces.

“Vol overgave en voor de volle 100% zijn wij aan de slag gegaan,” vertellen de leden van de bewonerscommissie, bestaande uit voorzitter J. de Vries, Lia Stet, Margot Otter, Ada van Rijn, en Jeanette van de Brink. “Voor Woningbedrijf Velsen was dit de eerste keer dat de bewonerscommissie mocht meebeslissen met welke aannemer dit project werd gestart. En toen die eenmaal gekozen was, konden we echt van start.”

De Vries vervolgt: “Het ging er soms stevig aan toe, maar eindigde altijd met een lach. Wij als bewoners willen natuurlijk veel meer dan er mogelijk is. En dan is het juist heel belangrijk dat we heel goed luisteren naar elkaar en met sommige plannen wellicht een compromis moeten sluiten. En dan kom je samen heel ver.”

Hellen Leijen, projectleider van Woningbedrijf Velsen, benadrukte het belang van dit project: “Het was hoog tijd, en we zijn vastberaden om dit project tot een succes te maken.”

Naar verwachting wordt de hele aanpak eind 2024 opgeleverd.