Skip to main content

KPN NetwerkNL gaat glasvezel aanleggen

By 2 september 2021Nieuws

Nederlanders verwachten steeds meer van het netwerk. We gamen, streamen en gebruiken slimme apparaten. En toch staan we pas aan het begin van wat er thuis allemaal mogelijk is. Want wat vandaag nog nieuw is, is morgen heel normaal. Dat vraagt om een netwerk waar we op kunnen vertrouwen. Glasvezel is daarvoor de aangewezen technologie, want het biedt de capaciteit die we nodig hebben en de stabiliteit waar we op kunnen bouwen.

Woningbedrijf Velsen heeft KPN NetwerkNL toestemming gegeven om haar woningen in IJmuiden aan te sluiten op glasvezel. De eerste werkzaamheden zijn al gestart. KPN NetwerkNL komt bij bewoners langs om de juiste plek voor de glasvezelaansluiting te bepalen. Meestal is dat de meterkast. De medewerker kan zich legitimeren.

De stoep gaat even open

Een paar weken later wordt er in de straat gegraven om de glasvezelkabel vanaf de straat door te trekken naar het gebouw. Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen gewoon bereikbaar. Na het graafwerk komt de monteur  langs om het glasvezelaansluitpunt te installeren.

Hoogbouw

In grotere gebouwen wordt de glasvezelkabel van beneden naar boven getrokken en gaat deze meestal via de meterkasten van de ene woning naar de andere woning.

Niet verplicht

De aanleg en de installatie van het glasvezelaansluitpunt zijn kosteloos. KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk aan naast het netwerk dat al wordt gebruikt. Dat blijft ook gewoon bestaan. Huurders van Woningbedrijf Velsen zitten er niet aan vast. De glasvezelaansluiting  is een mogelijkheid, maar niet verplicht.

Vragen?

Huurders met vragen kunnen terecht op kpnnetwerk.nl/vragen voor de antwoorden op veel gestelde vragen en de mogelijkheden om contact met KPN NetwerkNL op te nemen.

Planning

De graafwerkzaamheden staan gepland voor september en oktober. De werkzaamheden voor de aansluiting van de glasvezelkabel start in november en duurt tot maart 2022.

Voor een actuele planning over de aanleg van glasvezel per wijk/buurt kunnen bewoners en geïnteresseerden zich aanmelden voor een informatiewebinar.