Skip to main content

Leerlingen Tender College maken kennis met Woningbedrijf Velsen

By 9 april 2024Nieuws

IJmuiden – Op 9 april 2024 kwam er een groep leerlingen langs van het Tender College IJmuiden. Hierbij lieten wij hen kennis maken met Woningbedrijf Velsen en lieten wij zien hoe zij in aanmerking komen voor een huurwoning in de toekomst.

Wij werden benaderd door Monique Poelarends, werkzaam in het praktijkonderwijs op het Tender College te IJmuiden. Vanuit het vak Burgerschap bezoeken zij bedrijven en instanties waar de leerlingen in de toekomst mogelijk mee te maken krijgen.

Monique Poelarends: “Binnen het praktijkonderwijs werken we o.a. aan het vergroten van de zelfredzaamheid van onze leerlingen door letterlijk de praktijk in te stappen, het zelf te doen, te ervaren en te zien. Het is ontzettend leuk om te merken hoe enthousiast wij ontvangen worden door bedrijven en instanties, waaronder nu ook Woningbedrijf Velsen. De leerlingen leren niet alleen de bedrijven en instanties kennen maar ook de bedrijven en instanties maken op deze manier kennis met onze leerlingen, hun toekomstige werknemers en/of klanten. Zo leren wij van elkaar!”

Annet Noor, hoofd Communicatie Woningbedrijf Velsen: ‘’Wij vinden het belangrijk een lerende organisatie te zijn. Door dit soort bezoeken maakt een nieuwe generatie kennis met een prachtige sector waarin we niet alleen werken aan betaalbare en duurzame volkshuisvesting maar ook aan een prettige woonomgeving.’’

‘’In het middagprogramma dat wij hebben samengesteld lieten wij de leerlingen kennismaken met de verschillende functies binnen ons bedrijf waar zij eventueel mee te maken krijgen in de toekomst’’ zegt stagiaire Communicatie Lisa van Duijnen. ‘’Een verhuurmakelaar, een wijkbeheerder en een woonconsulent gingen vertellen over waarom zij dit werk zijn gaan doen, over hun dagelijkse werkzaamheden en waarmee huurders bij hen terecht kunnen. Ook zijn wij met de leerlingen gaan kijken in een huurwoning van ons’’.

Ook hebben wij de leerlingen laten zien hoe zij zich kunnen inschrijven op de DAK app/MijnWoonservice, hoe de app/website werkt en hoe zij kunnen reageren op woningen. Wij zijn namelijk van mening dat de basis (fijn, betaalbaar en gezond) essentieel is voor mensen om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij en zich te ontwikkelen.