Skip to main content

Ondertekening overeenkomst aanpak Schelde- en Vechtstraat

By 12 september 2023Nieuws

Vorige week ondertekenden Tamar Hagbi, directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen en Cornel Borst, directeur A.C. Borst Bouw B.V. de aannemingsovereenkomst om de twee woonblokken aan de Vechtstraat 129 t/m179 en Scheldestraat 62 t/m 158 te renoveren (78 totaal).

De voorbereidingen hebben wat tijd in beslag genomen, maar nu is het zover, en het mooie is dat we nog dit jaar gaan starten!

De bewoners zijn enthousiast over de plannen. Zo’n proces begint met overleggen met de huurdersraad over het project. Daarna lichten we alle bewoners in. Om uiteindelijk te mogen beginnen moet 70% van de bewoners toestemming geven. Dat percentage hadden we binnen een week bereikt.

Hellen Leijen, projectleider Woningbedrijf Velsen: “De aanpak is ingrijpend; de woningen krijgen een compleet nieuwe buitengevel, kozijnen en een nieuw dak. Daarnaast worden de badkamers, keukens en toiletten opgeknapt. De woningen zijn hierna veilig, geïsoleerd en tochtvrij en dus energiezuiniger.” Volgens planning wordt het project eind 2024 opgeleverd.