Skip to main content

Stijgende lijn voor Woningbedrijf Velsen

By 13 december 2023Nieuws

Woningbedrijf Velsen zit in een positief stijgende lijn ten aanzien van diverse bedrijfsonderdelen. De jaarlijkse Aedes Benchmark laat een rapport zien waarin duidelijk wordt waar we goed mee bezig zijn en waar we kunnen verbeteren.

Wat is de Aedes benchmark?

De Aedes-benchmark biedt corporaties sinds 2014 inzicht in hun prestaties en maakt deze onderling vergelijkbaar. Corporaties leren van elkaar en werken meer samen. Hiermee draagt de benchmark bij aan een efficiëntere corporatiesector die hard werkt aan haar maatschappelijke opgaven.

Rapport

Met een deelname van 272 corporaties is de Aedes-benchmark onverminderd van grote waarde is. Een mooi instrument die de sector al jaren helpt beter te presteren. ‘We mogen als sector echt trots zijn op onze prestaties van de afgelopen jaren. Daar helpt de Aedes-benchmark ons bij’, zegt Martin van Rijn, voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties.

Dit jaar gaven 459.000 huurders hun mening over de dienstverlening in de woningcorporatiesector t.o.v. 423.000 vorig jaar. Huurders gaven opnieuw een 7,7. Woningbedrijf Velsen scoorde dit jaar beter op het onderdeel Huurdersoordeel/nieuwe huurders met een B waar we in 2022 nog een C behaalden. Ook op de onderdelen ‘Huurders vertrokken’ en ‘Huurders met reparatieverzoeken’ gingen we vooruit. Op het gebied van duurzaamheid zijn we mooie stappen aan het maken. We gaan de E-, F-, en G-labels uitfaseren, 300 woningen per jaar van zonnepanelen voorzien en aan de slag met de aanpak van open verbrandingstoestellen. We zitten in een positief stijgende lijn die we ook in 2024 doorzetten.