Skip to main content

Sungevity met de duurzaamheidscaravan in 2 Woningbedrijf Velsen-wijken

By 1 november 2023Nieuws

De komende vier jaar gaat Sungevity jaarlijks 300 huurwoningen van Woningbedrijf Velsen voorzien van zonnepanelen. Op 1 november zijn zij in de ochtend gestart in de Indische buurt Santpoort-Noord en in de middag stonde caravan in de Lagerstraat in IJmuiden.

Bij deze complexen gaan we vanaf het najaar starten met het leggen van zonnepanelen. Dit om de doelstelling van 300 woningen jaarlijks te halen. Jeroen van den Hoorn, adviseur Duurzaamheid bij Woningbedrijf Velsen: “Het wijkbezoek is onderdeel van de campagne die wij samen met Sungevity doen. De campagne is bedoeld om zoveel mogelijk bewoners te laten kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen.” Zonnepanelen blijft de aankomende tijd een logische keuze, zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Jeroen vervolgt: “Sungevity is aanwezig voor vraag en antwoord. Ook om instructie te geven over het systeem. Ook gaan zij op die dag langs de deuren om de laatste huurders mee te krijgen. Na vandaag worden bewoners die niet aanwezig waren nog gebeld. Als de campagne afgerond is gaan we direct over met plaatsen. Het is de doelstelling om eind dit jaar nog te beginnen!”

Achtergrond

Woningbedrijf Velsen heeft Sungevity, na een gewonnen tender, de opdracht gegeven om zowel één- als meergezinswoningen in de regio Velsen verder te verduurzamen. Dankzij de samenwerking profiteren de komende jaren steeds meer huurders van Woningbedrijf Velsen van lagere woonlasten.

De noodzaak om verder te verduurzamen wordt steeds groter, zowel met het oog op de huurder als vanuit duurzaamheidsdoelstellingen.