Skip to main content

Sungevity voorziet onze woningen van zonnepanelen

By 4 oktober 2023Geen categorie

De komende vier jaar gaat Sungevity jaarlijks 300 huurwoningen van Woningbedrijf Velsen voorzien van zonnepanelen. Ter ere van deze samenwerking ondertekenden Sungevity’s CEO Isabella Nameche en Tamar Hagbi, directeur-bestuurder van Woningbedrijf Velsen, eerder het contract.

Woningbedrijf Velsen heeft Sungevity, na een gewonnen tender, de opdracht gegeven om zowel één- als meergezinswoningen in de regio Velsen verder te verduurzamen.
Dankzij de samenwerking profiteren de komende jaren steeds meer huurders van Woningbedrijf Velsen van lagere woonlasten.

Door de hoge energieprijzen en – als gevolg daarvan – de energiearmoede waar een grotere groep huurders mee kampt, krijgen wij steeds vaak vragen over energiebesparing. De noodzaak om verder te verduurzamen wordt steeds groter, zowel met het oog op de huurder als vanuit duurzaamheidsdoelstellingen. Wij brengen de verduurzaming van onze woonvoorraad in hogere versnelling.

Tamar: “Het verduurzamen van de woningen heeft onze hoogste prioriteit. Wij zijn ontzettend blij dat wij dankzij deze samenwerking onze huurders tegemoet kunnen komen in de steeds hogere energiekosten. Omdat we met de installatie van zonnepanelen ook een stapje dichter bij onze duurzaamheidsambities komen, slaan we twee vliegen in één klap”.

Anne Jonkers, Commercial Lead Sungevity: “We kijken uit naar deze nieuwe, langdurige samenwerking met Woningbedrijf Velsen. In de samenwerking staat de ontzorging van Woningbedrijf Velsen en hun huurders centraal. Daarmee helpen we de energietransitie te versnellen en huurders te laten besparen. Een win-win voor iedereen.”

Sungevity zal direct vanaf de kick-off van het project in nauw contact staan met de huurdersraad en bewonerscommissies om huurders goed te kunnen horen. Na de installatie is Sungevity ook verantwoordelijk voor de monitoring, het beheer en onderhoud van de installaties.

Sungevity gaf onlangs een presentatie aan onze medewerkers die hier mee te maken gaan krijgen. Veel vragen en een heel goede uitleg over het proces en wie wat doet.